Hrvatski dani male brodogradnje i turizma

Dani hrvatske male brodogradnje će po 15-i put za redom u razdoblju od 13. do 16.travnja 2023. okupiti domaće proizvođače plovila i renomirane brendova nautičke i ribolovne opreme unutar jedinstvenog ambijenta marine Kaštela u Kaštel Gomilici. Njihovi su prostori tijekom ove izložbe podređeni izlagačima i posjetiteljima kojima je ulaz na izložbu tradicionalno besplatan kao i testne vožnje plovila izloženih u moru. Od prvog izdanja 2009. bilo je jasno kako će Dani hrvatske male brodogradnje postati nezaobilazno mjesto susreta hrvatskih proizvođača plovila i opreme s kupcima kojima je "domaći" brod i životni stil i potreba.
Ne četverodnevnoj manifestaciji nastupit će preko pedeset tvrtki iz nautike te preko dvadeset tvrtki koje nude turističke usluge i proizvode. Predstavljajući hrvatska moderna plovila namijenjena sportu i odmoru, organizator također potiče potrebu očuvanja i prezentacije domaće tradicionalne brodogradnje, te vještina domaćih "kalafata". Tradicijska brodogradnja bit će predstavljena u okviru aktivnosti i predstavljanja Muzeja betinske drvene brodogradnje kao i Udruga za očuvanja tradicijske brodograđevne baštine. Turistički dio manifestacije čini ponuda proizvoda namijenjenih turističkom najmu električnih vozila i plovila, električnih ronilica, ali i opreme za uređenje kuća za odmor u segmentu bazenske i spa opreme, plažnog te vanjskog i ugostiteljskog namještaja.

CROATIA NAUTIC SHOW

Izvor: Dalmatinski portal

15. po redu Hrvatski dani male brodogradnje i turizma održat će se od četvrtka, 13. travnja 2023., do nedjelje, 16. travnja 2023., u marini Kaštela. Od ove godine imaju i međunarodnu ekstenziju u obliku naziva Croatia Nautic Show.

Predstavit će se više od 50 tvrtki iz nautike te više od 20 tvrtki koje nude turističke usluge i proizvode. Tradicijska brodogradnja predstavit će se u okviru aktivnosti Muzeja betinske drvene brodogradnje kao i Udruge za očuvanje tradicijske brodograđevne baštine. Aktivni program uključivat će i prezentaciju tvrtke Navela i Pomorskog fakulteta Split na temu uključivanja mladih u nautičku industriju.

Od premijernih predstavljanja plovila na hrvatskom tržištu spomenimo gumenjak AQUA SPIRIT 585 , motornu jahtu ODYSSEYA PLATINUM 40, motorni brod TRIDENT 530 te NIMBUS 11T. Najveći je brod koji će biti izložen MONACHUS 70., hrvatskog proizvođača Monachus Yachting.

Za bogatu ponudu brodske i nautičke opreme pobrinulo se 15 tvrtki koje nude brodsku elektriku, elektroniku, kamping, plovnu i ribolovnu opremu, brodske unutarnje i vanjske motore, brodske podove, opremu za marine, privez, kao i komunalnu plažnu opremu. Poseban je proizvod koji je organizator u segmentu korisnosti naglasio električna plažna rampa za osobe s invaliditetom, koja je namijenjena lokalnim zajednicama.

Turistički dio manifestacije usmjeren je ponudi proizvoda namijenjenih turističkoj renti električnih vozila i plovila, električnih ronilica, ali i opreme za uređenje kuća za odmor u segmentu bazenske i spa opreme, plažnog te vanjskog i ugostiteljskog namještaja, pergola i dr. Jet-ski plovila, električne jetsurf i foil daske, mini katamarani, ROG bicikle te aqua parkovi i oprema za plažnu rentu uz iznimnu prodajnu ponudu vanjskog ukrasnog bilja upotpunit će i ponuda motornih vozila.

- 'Naši mali brodograditelji kao ameba su neuništivi. Uz sve puste europske, svjetske brandove nautike, jako se teško održati u maloj brodogradnji, a ja sam siguran da će uspjeti kao veliki zaljubljenici, a još veći stručnjaci. Drago mi je da sajam dobiva i internacionalno značenje i,  naravno, iznimno me veseli što se sve događa u marini Kaštela', rekao je kapetan Josip Berket na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja manifestacije, i dodao kako ih projekti poput ovog i same tjeraju da budu bolji te da i sami rastu.

Ivana Vladović, direktorica TZ-a Splitsko-dalmatinske županije smatra da se radi o prekrasnoj priči jer je sve na jednom mjestu - ideja, rad, ljepota našeg življenja.

- 'Mogu s pravom reći da smo na pravom mjestu u pravo vrijeme. Marina koja je fantastična, Kaštela koja pričaju svoju priču, Dalmacija koja cijeni svoj način života i mi kao dobri domaćini. Naša maritimna baština i naša pomorska priča trebaju biti naša nit vodilja da i dalje idemo u pravom pravcu' - ustvrdila je Vladović.

Ulaz na manifestaciju i ove je godine besplatan.

Povezani članci

Who's Online

We have 86 guests and no members online