Za obnovu 'Jerolima' prikupili 80 tisuća eura

oštećen brodČlanovi Hrvatske udruge privatnih brodara proteklih su dana prikupili gotovo 600 tisuća kuna, odnosno oko 80 tisuća eura, namijenjenih obnovi jedrenjaka “Jerolim” i “Otac Duje, u vlasništvu Jerolima Nazora, koji su 12. studenoga oštećeni u požaru u luci Sumpetar. − Odmah smo se organizirali kako bismo pomogli kolegi Nazoru, jer nikad ne znate kada će takvo što trebati baš vama. Akcija je pozitivno odjeknula, odazvali su se članovi naše udruge i ostali mali brodari s područja Jesenica i Splita, pa sve do Zadra - kaže Ivan Tomaš, predsjednik Hrvatske udruge privatnih brodara (HUPB) sa sjedištem u Krilu Jesenice ...


KAD NEĆE BANKE

Članovi hrvatske udruge privatnih brodara pomažu kolegi iz sumpetra

Za obnovu 'Jerolima' prikupili 80 tisuća eura

Piše: Gordan Zubčić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

U akciji strukovne solidarnosti do sada je sudjelovalo 60 vlasnika turističkih i izletničkih brodova s cijelog Jadrana koji su uplatili između 500 i 1000 eura po brodu, pa je u desetak dana prikupljen vrlo solidan iznos potpore.

oštećeni brodovi Jeseničkog brodara

- Nas ne zanimaju naklapanja o uzrocima požara, važno nam je samo pomoći kolegi koji se našao u nevolji. Procjenjujemo da će ovim iznosom moći popraviti barem jedan od dvaju oštećenih brodova, budući da je ukupna šteta procijenjena na dva milijuna kuna – ističe Ivan Tomaš, predsjednik Hrvatske udruge privatnih brodara (HUPB) sa sjedištem u Krilu Jesenice.

Kriljani su time pokazali da se u vrlo kratkom roku može prikupiti konkretna pomoć i sanirati šteta na brodovima koji su dio jadranske flote tradicijskih jedrenjaka, premda brodovlasnik Jerolim Nazor nije ni član spomenute udruge.

Čelnici HUPB-a najavljuju da će akcija još potrajati, pa se nadaju da bi se moglo prikupiti još novca za brodara iz Sumpetra koji je i sam kazao da “Otac Duje” i “Jerolim”, izgrađeni prije gotovo 60 godina, hrane cijelu njegovu obitelj, koja ujedno otplaćuje i kredite za održavanje tih dvaju turističkih brodova.

Povezani članci

Who's Online

We have 194 guests and no members online