Posjetite 7.dane hrvatske male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija

70 domaćih izlagača, proizvođača malih plovila i renomiranih brendova nautičke i ribolovne opreme predstavit će se posjetiteljima 7. dana hrvatske male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija koji se održavaju ovog vikenda u Podstrani, u marini hotela Le Meridien Lav. Ulaz je i dalje besplatan pa iskoristite priliku upoznati se sa domaćim proizvodima za nautičare ali i obične "ljude od mora". Posjetiteljima su omogućene i besplatne testne vožnje svih izloženih plovila i opreme izložene u moru u sklopu Sajma turističkih atrakcija koji se po prvi puta ove godine održava u sklopu ove manifestacije, a koji predstavlja usluge i proizvode za adrenalinske i vodene sportove, plažne sadržaje, vanjske teretane, električne skutere, ronjenje, kite-surfing te ostale aktivnosti na moru i u prirodi. Uz već poznate i provjerene modele plovila i širok izbor nautičke opreme, posjetitelji će imati prilike po prvi puta vidjeti modele Bura 750 tvrtke Bura Boats, Glassboat Sol Maris 23, te izuzetno zanimljivu drvenu samogradnju Gossip koja je nastajala u garaži u Kaštelima. U Podstrani neće nedostajati ni zabavnih događanja, a uz adrenalinski park, vožnje polu-podmornicom i wakeboard vučnicu koje će moći isprobati svi posjetitelji, predstaviti će se i odbojka na vodenim trampolinima..

PODSTRANA

Otvoreni 7.dani hrvatske male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija

- Ovim Sajmom turističkih atrakcija želimo čitavu jednu ponudu sadržaja koji idu uz plažu i uz more ponuditi svim nosiocima turističke ponude SD županije kojih u privatnom smještaju ima preko 75%. Upravo je to dimenzija i upravo je to zapravo koncept u kojem na neki način hrvatski brod kao hrvatski turistički proizvod dobiva još jednu ekstra dimenziju – rekao je Branimir Matijaca, predsjednik Udruge "Dani hrvatske male brodogradnje".

Sajam je u društvu marljivih organizatora, izlagača, ministra turizma Darka Lorencina, otvorio splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja.

- Imamo 70 izlagača, 2 i pol put više nego kada se krenulo s ovom manifestacijom. Na jedan način ovo treba popularizirati, animirati i dalje razvijati. Ova manifestacija je prošle godine doprinjela popularizaciji nautičkog turizma u smislu da smo imali rast od 17% od dolazaka nautičara – istaknuo je Ževrnja.

7.dani hrvatske male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija

Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalamatinske županije smatra da je tradicija pomorstva možda upravo ključan razlog tendencije rasta male brodogradnje u Hrvatskoj. SD županija ima 38 gospodarskih programa i mjera kojima potpomaže rast obrtnika i malih poduzetnik u smislu brodogradnje.

- Imamo najviše nautičara od svih županija. Imamo i najveći porast od svih županija u nautičkom turizmu i što je najvažnije, imamo potencijal u nautičkom turizmu s obzirom na broj vezova koji imamo i na broj vezova koji bi mogli izdržati da imamo i dalje održivi nautički turizam. Tu je SD županija s Lučkom upravom napravila velik iskorak da napravi nove vezove, nova sidrišta i mislim da će to biti odlično – rekao je Stella.

Posjetite 7.dane hrvatske male brodogradnje

Povezani članci

Who's Online

We have 89 guests and no members online