Orkanašice tako blizu bodova, a tako daleko..

Ispromašivale se s 7mŽRK MARINA KAŠTELA - RK ORKAN  27:20 (11:10). Još jednom u oslabljenom sastavu, Dugoraćanke su krenule na gostovanje u Kaštela. Iako konačan rezultat sugerira drugačije, bila je ovo većim dijelom zaista neizvjesna utakmica. Unatoč oslabljenom sastavu Orkanašice su pružile dostojan otpor protivnicama, alu za nešto više nedostajalo je po mrvicu sreće, snage i koncentracije ...

RUKOMET (Ž)

Kaštel Sućurac, 06. 04. 2014., Gradska dvorana,
2. HRL-jug (ž), 17. kolo:

ŽRK MARINA KAŠTELA - RK ORKAN 27:20 (11:10)

Piše: Ivana Banović / rkorkan.com
Izvor: rkorkan.com


Dakle, u još jednu utakmicu ulazimo bez Marina (Banović i Šćurla), te bolesne Mladene Delić, ali ovoga puta dobra vijest je povratak Luce. Iako tjednima bez treninga, skupila je snage i došla odigrati, te pružila dosta dobru partiju, no krenimo redom..

Utakmicu vodstvom otvaraju Kaštelanke i odmah odlaze na +2, ali ne dopuštamo im odlazak na veću rezultatsku prednost, već smo konstantno "puhali za vratom“ i držali priključak.

orkanašice

U četiri navrata smo uspjele doći do izjednačenja (5:5, 6:6, 7:7, 8:8), a mogle smo i preći u vodstvo, pa čak se i odlijepiti na veću rezultatsku prednost, samo da smo bile efikasne pri izvođenju sedmeraca.

Naime, od čak 7 dosuđenih sedmeraca u prvom dijelu realizirale smo tek jedan(!). Zabrinjavajuća je to činjenica, a kada pogledamo rezultat na kraju prvog dijela (11:10), zaista se možemo zapitati "Što bi bilo kad ...?“.

Drugo poluvrijeme započinje u istom, izjednačenom tonu. Kaštelanke prve kreću s centra i zabijaju za +2 (12:10), zatim mi postižemo dva pogotka za redom i još jednom poravnavamo rezultat, a onda kao da smo stale s igrom. U obrani smo sve više počele popuštati, a u napadu sve teže dolazimo do pogodaka.

Opet možemo žaliti za promašenim sedmercim (zabile 2 od 5 u drugom dijelu), koji bi nas zasigurno duže održali u igri no, što je tu je. Ovako su domaće igračice polako gradile rezultatsku prednost do konačnih +7.

Sve u svemu, s obzirom na okolnosti, možemo reći da smo zadovoljavajuće odigrale ovu partiju. Antica je bila solidna na golu, a još jednom odlično se snašla kapetanica Vinka Mimica na srednjem i Kristina Banović na desnom vanjskom, kao i Lucija Ercegović na „novoj“ poziciji lijevog vanjskog.

orkanašice

Uz puno trke i borbe igrale su napad, pa tako stvarale prostor svaka za sebe, jedna za drugu, a ovoga puta su i mene trpale sa svih strana. Krila su nam se napokon probudila, dobra Ivana Banović (mlađa) i Marija Merćep (bez golova, ali nekoliko lijepih asistencija) s desne strane, stopostotna je bila Čika s lijeve strane, zabila 3/3 (Bravo Čika!), kao i moja malenkost s crte, zabivši 7/7, uz more iznuđenih sedmeraca, koji, na veliku žalost, nisu realizirani.

Utakmicu su budnim okom promatrale Marine s tribina, a po završetku su i "bacile“ pokoji komentar. „Tako blizu, a tako daleko!“ prokomentirala je Šćurla, a zatim kroz smijeh nadodala: „Ma ja triban pucat penale je su ostale prosto smotane.“.

Malo se uozbiljila i nastavila: „Ja se divin Luci! Stvarno svaka čast! A ovaj put moramo pohvalit i Ivanu Banović (stariju) jer odlično se snašla i napravila velik broj prilika za ulaz ostalih igračica! Al sigurno njena borbenost i želja za pobjedom ne bi bila u tolikom žaru da nije bilo naših krasnih sudaca! Jedno veliko BRAVOOO!“

Druga Marina (Banović) je nadodala: „Ivana je rasturila! Samo tako dalje! Ajmo cureee!“, a kada samo zatražili da podijeli s nama još nešto lijepo o utakmici rekla je: „Suci! Eto to su čak dvije lijepe stvari!“, te se odmah osvrnula na slijedeću utakmicu koja nas očekuje, ujedno i poslijednju u ovoj sezoni: „Ništa pazi, samo gazi! Gazi Plazu! Gazi Trogir!“.

Dakle, u nedjelju, 13. 04. u 12:30 sati, u Solinu dočekujemo Trogir i imamo poslijednju priliku za prekid crnog niza koji nas prati poslijednjih nekoliko utakmica. Nadamo se da ćemo ju i iskoristiti, te na najbolji mogući način završiti ovu sezonu, zaista punu uspona i padova.

orkanašice

RK "Orkan":
Ivana (Ivan) Banović 7, Kristina Banović 2(1), Vinka Mimica 4, Ivana (Srećko) Banović 2(1), Ana Čikotić 3, Petra Balić, Vinka Tokić, Antica Mimica, Lucija Ercegović 2(1), Ivana Ribičić, Marija Merćep;
- trener: Zlatko Grubiša
- sedmerci: 3/12
- isključenja: 8 minuta

ŽRK „Marina Kaštela“:
Anita Stojan, Diana Pelivan 6, Karmen Vukorepa 5, Ivana Sunara, Anita Munjiza 3, Jelena Bučić 2, Mia Šerić 2, Martina Markić 1, Josipa Mišković 2, Antonija Tešija, Marija Kovač, Katarina Milanović, Julija Kapitanović, Rosana Ljušaj 2, Marija Vukorepa 4;
- trener: Anton Škomrlj
- sedmerci: 3/5
- isključenja: 6 minuta

Ljudi u crnom: Nino Bojmić (Zadar) i Ivan Buovac (Biograd na Moru), Nediljko Stančić (Šibenik).

Povezani članci

Who's Online

We have 134 guests and no members online