Šugomani za 'rezervaciju' mjesta na dugoratskim plažama odlaze u povijest, pardon, u smeće

"Hrvat, zauzeto!".  Napokon da smo i to dočekali. S veseljem sam jutros pročitao ovu vijest na službenoj internet stranici naše male općine. Naš novi načelnik, Tonči Bauk, ne misli dalje tolerirati 'rezervaciju' mjesta na dugoratskim plažama, pa je skrenuo pažnju javnosti na Komunalni red Općine Dugi Rat, točnije na članak 73. Odluke o komunalnom redu Općine Dugi Rat temeljem kojeg je na prirodnim i uređenim plažama zabranjeno ostavljanje raširenih ručnika, ležaljki, madraca na napuhavanje i drugih predmeta osobne namjene na plaži od 22 sata navečer do 10 sati ujutro drugog dana u svrhu "rezervacije" mjesta na plaži.
Takve stvari zatečene na plažama bez njihova vlasnika, odnosno korisnika smatraju se napuštenima, te će ih komunalni redari ukloniti s plaža.
I ovim putem sve lijepo molimo da se pridržavate navedenih odredbi komunalnog reda i da svi iznajmljivači upoznaju svoje goste sa komunalnim redom, kako komunalni redari ne bi bili prisiljeni uklanjati iste, poručuju iz Općine Dugi Rat.
  
Sudeći i po jutros viđenom na plažama (Dugoratska plaža, od 7 do 8 h, plaža Golubinka na Dućama, od 9 do 10 h), ostavljenih deka i šugomana u džepovima hlada na plažama itekako ima, pa mi se čini da će naši dragi komunalci uz sav svoj redovni posao, ljeti morati i u svakodnevni jutarnji vijađ duž plaža kako bi evidentirali stanje i odstranili s plaža sav tekstilni otpad.
Ili da TZODR sezonski zaposli nekog marljivog studenta/icu lakog sna da u ranim jutarnjim satima "oslobodi" naše plaže i usput počisti sve ono što je "noć ostavila na plaži"?

Nažalost iz Općine stižu vijesti da i dalje zaprimaju veliki broj primjedbi i pritužbi građana te su kontrolama na terenu utvrdili da su takve situacije česte i prisutne na više lokacija. Stoga su prisiljeni, kažu, takve stvari zatečene na plažama uklanjati. Još jednom iz Općine mole na poštivanje navedene odredbe Odluke o komunalnom redu.

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 461 guests and no members online