Provjereno: Otpad i dalje stoji nesaniran..

Ana Malbaša, novinarka emisije "Provjereno" Nove TV, donosi nastavak tužne gospodarsko-ekološke priče o prostoru bivše tvornice "Dalmacija" u Dugom Ratu, u kojem mještani desetljećima upozoravaju na štetni nesanirani otpad. Iako su dosad investitori na prostoru bivše tvornice ferolegura tvrdili da opasnosti nema, rezultati najnovije analize, provedene na četiri uzorka, pokazuje da to ipak nije tako. Premašene su dopuštene vrijednosti opasnih spojeva, što ostatke troske čini opasnima po zdravlje ljudi, kazao je Tonči Bauk, načelnik općine Dugi Rat.
I dok otpad i dalje stoji nesaniran, država se spori s investitorom koji je umjesto sanacije, godinama bez dozvole eksploatirao ferokrom iz troske i na njemu zarađivao nemali iznos. Sve to za Provjereno su potvrdili i bivši radnici koji su za investitora vršili eksploataciju ferokroma dok to "inspekcija" nije zaustavila.
Tko, kako i kada će odgovarati za ilegalan biznis, ali i potencijalno ugrožavanje zdravlja stanovnika Dugog Rata? Nova epizoda duuuge dugoratske priče na programu je večeras, a bojim se da nas još čekaju sezone i sezone puzajućeg dugoratskog gospodarskog čuda...
Čudi me samo da Vlado Bulić, naš prekobrdski megauspješni scenarist TV serija i sapunica, još nije zapisao ili sortirao dogodovštine s duuuugog putovanja dugoračana u srce hrvatskog sna, i napravio srceparajuću krimi TV seriju s elementima naive, koja bi garant planula kao alva na MIDEM-u i postala hit na domaćim, regionalnim, turskim i engleskim dalekovidnicama, po bjelosvjetskim kabelima i međumrežju.
Ma koje Provjereno?! Ma koji Peaky Blinders?! Naši mufljozi i veletajni ortaci i od šljake rade pitu, a kamoli neće milijune od najatraktivnijeg brownfield prostora s ove strane Jadrana?

POLITIKA I KRIMINAL

MB, izvor: Nova TV


  Ma koji Peaky Blinders?!

Povezani članci

Who's Online

We have 100 guests and no members online