51. Goranovo proljeće

Goranovo proljećeGoranovo proljeće, naša najstarija i najuglednija pjesnička manifestacija ove godine bilježi svoje 51. međunarodno izdanje, a programi će se odvijati u Zagrebu, Lukovdolu, Rijeci i Pazinu. Kao i svake godine, i ove je dodjeljena nagrada Goranov vijenac i nagrada Goran za autore do 30 godina. Žiri u sastavu Branko Maleš, Dražen Katunarić, Evelina Rudan, Davor Šalat i Branislav Oblučar odlučio da ove godine našu najugledniju pjesničku nagradu - Goranov vijenac dobije splitska pjesnikinja Gordana Benić. Istovremeno, žiri u sastavu Dinko Telećan, Tomica Bajsić i Anera Ryznar odlučio je da nagradu Goran za najbolji pjesnički rukopis do 30 godina dobije Katja Knežević ...

GORANOVO PROLJEĆE

Goranov vijenac Gordani Benić, nagrada Goran mladoj Katji Knežević

Izvor: Moderna Vremena

Nagrade će lauretkinjama biti dodijeljene 21. ožujka na rođendan Ivana Gorana Kovačića, na tradicionalnoj svečanosti u Lukovdolu.

Prema mišljenju većine vodećih hrvatskih književnih kritičara poezija splitske pjesnikinje Gordane Benić jedno je od najosebujnijih i najvrednijih poetičkih iskustava suvremenog hrvatskog pjesništva.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 165 guests and no members online