Lion Zion Vedran

"I am on the Omiš rock and then I check a stock. I have to run like a fugitive to save the life I live...".

U prostorima Narodne knjižnice Omiš u utorak, 23. 4. 2019. s početkom u 19 sati održati će se predstavljanje treće knjige putopisa Vedrana Bađuna "ZION". Predstavljanje se održava povodom Noći knjige 2019. u kojoj će se promovirati još jedna u nizu knjiga biblioteke Narodne knjižnice Omiš "Kuća sretnog čovjeka". Ovaj put riječ je o trećem putopisu omiškog pustolova Vedrana Bađuna. Vidimo se!

Izvor: Narodna knjižnica Omiš

Vedran Bađun istinski je pustolov - njegov pravi život su putovanja, a tek povremeno civilizacija. Za razliku od mnogih drugih pustolova, on doista ovako živi, pa su mu putopisi neobični i jedinstveni. Ne priča tako o turističkim sadržajima ni o kulturnim ljepotama koje treba obići - njega fasciniraju krajevi u koje ljudska noga nije kročila, privlači ga divlja i surova ljepota prirode. Sada s ponosom možemo reći da smo objavili i treću knjigu, posljednju u Vedranovoj pustolovnoj trilogiji. I da se nadamo da tu ne stajemo. ;)

Prvi putopis "O judima, o beštijama, o guštima, o spizi" objavljen je u nakladi Narodne knjižnice Omiš 2008. godine. U njemu Vedran na dalmatinskoj ikavici opisuje vlastite doživljaje različitih narodna i rasa. Priča tako o suživotu u plemenima, s ljudožderima, priča o hrani koju je probao, o guštima poput ronjenja u Pacifiku i slično.

Drugi putopis "U potrazi za ZION-om" objavljen je lani, a u njemu opisuje svoje pustolovine, prepričava humoristične anegdote ali i životno opasne situacije. U ovoj knjizi traga za "Zionom", savršenim trenutkom istinske sreće.

zion

Novu i posljednju u trilogiji knjigu "ZION" predstavit ćemo sljedeći tjedan, točnije 23. 4., u Noći knjige, u Knjižnici, u 19.00. U njoj, kako i samo ime kaže, često opisuje te savršene trenutke potpune sreće. Naravno, oni ne mogu postojati ako nema trenutaka koji su im u potpunosti suprotni, tako da svjedočimo i ne tako lagodnom i opuštenom životu u divljinama svijeta. Uz to čitamo i o nevjerojatnim dogodovštinama koje je, u civilizaciji i poznatom okruženju, nama običnim ljudima često teško iti zamisliti. Već sada smo zahvalni Vedranu na svim knjigama, na iskustvu i pričama koje s nama dijeli.

Veselimo se i vidimo u utorak!

Povezani članci

Who's Online

We have 196 guests and no members online