Vedran Bađun: U Brazilu se čuvajte banditosa i tuđih cura

Vedran Bađun je 38-godišnji Omišanin pustolovna duha. U Brazilu, gdje bi se na ljeto zaputili najvatreniji, odnosno najsituiraniji nogometni navijači, Vedran nije boravio turistički, božesačuvaj. Stopio se s okolinom u Rio de Janeiru kao pravi brazileros. Iznajmio je apartman (“ako se rupa u kojoj san spava može tako nazvat”) u jednoj od favela i ubrzo dobio nadimak “ludio Gringo”. Bande ga, “fala Isusu s Corcovada”, nisu dirale. - Iako nisan neki fan Brazila, Rio je za mene najlipši grad na svitu. A opet, koliko god je lip, toliko je i opasan. Pogotovo ako, ka ja, živite u faveli. Među banditosima - počinje Vedran priču koja i nije baš preporučljiva za osobe mlađe od 18 godina ...

OPASNA SAMBA

Pustolov Vedran Bađun: Čuvajte se banditosa i tuđih cura

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Ko ima dovoljno novaca za ić na Svjetsko prvenstvo, mora znat da Rio nije dičje igralište. Brazil je zapravo cili opasan, pogotovo ako ste gringo - zgraža se Bađun i na samu pomisao da bi netko samo zbog nogometa mogao otputovati preko Atlantika, ali ipak ne bježi od dijeljenja savjeta navijačima. Dapače.

Vedran Badun

- Prije svega, ostavite se kurbetina, jer ćete ostat bez gaća, a možda i bez muda. Kad pijete, neka bar jedan bude stalno trizan, jer je moguće da se ujutro probudite operirani i da van, dok se otriznite, unutarnji organi već budu prodani na crnome tržištu.

- Ako niste vični priživljavanju, držite se gradova i bjelačkih kvartova, odnosno turističkih centara. Nikako, a to posebno zapamtite, ne ulazite sami u favele, a u one koje drže narko bande, tipa comando verrmelho ili njihovi protivnici, nemojte niti pomislit uć. Glava je tamo uvik u torbi, a metak u prsima.

- Nikad ne nosite puno love sa sobon, par reaisa za ranu i piće ...

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 226 guests and no members online