Papa Benedikt XVI. se povlači: Nemam više snage i odlazim za dobro Crkve

Papa Benedikt XVIVijest koja je iznenadila katolike diljem svijeta. I ne samo njih. Papa Benedikt XVI. povući će se s dužnosti 28. veljače, objavio je Vatikan. - Draga braćo, svoju odluku sam dugo preispitivao pred Bogom te sam postao siguran da nemam dovoljno snage za obavljanje ove dužnosti. Svjestan sam duhovne naravi ove službe koja se mora obavljati ne samo riječima, nego i djelima, ništa manje njo molitvom i ptanjom - naveo je papa Benedikt XVI u službenoj izjavi ...

PAPA SE POVLAČI

Izvor: Hina

Prema pisanju austrijske novinske agencije APA, papa je sam objavio vijest o odlasku uponedjeljak u Rimu tijekom proglašenja blaženim dvojice talijanskih mučenika.

Kako javlja Reuters, Benedikt XVI. je svoju odluku obrazložio"nedostatkom snage za nastavak obnašanja dužnosti" i uz napomenu da"odlazi za dobro Crkve".

Strane agencije prenose i da je papa kazao kako je potpunosvjestan težine svoje odluke, ali da odlazi svojom voljom te da zbogsvojih godina nije u stanju više obavljati tu službu.

Papa Benedikt XVI rođen je 16. travnja 1927. u Njemačkoj a za Papu je izabran nakon smrti Ivana Pavla II 19. travnja 2005.

Povezani članci

Who's Online

We have 256 guests and no members online