Po(r)uka Mate Uzinića: Moramo naučiti uvažavati druge i drugačije i biti u miru sa svim ljudima

mate uzinićPovodom gay parade u Splitu oglasio se i naš poljičanin, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Kratku poruku na, kako je napomenuo, zamolbu svojih prijatelja, napisao je na svom facebook profilu. Prenosimo je i ovdje...
Potaknut zamolbom facebook prijatelja, ali u pročitanim ulomkom koji nam nudi današnja liturgija, svim svojim prijateljima s područja Splita, kao i svim ljudima dobre volje, upućujem poziv da se, vezano uz najavljenu Paradu koja se uskoro treba održati u Splitu, ne daju isprovocirati i učiniti nešto što se kršćanima ne pristoji. Čuli smo sv. Pavla kako nam, potaknuti i poučen Kristom i njegovim primjerom, poručuje: "Nikome zlo za zlo ne vraćajte (i) ako je moguće, koliko je do vas, u miru budite sa svim ljudima!" ...

mate uzinić

Piše: biskup dubrovački Mate Uzinić

Imamo pravo kao kršćani drugačije misliti, imamo se pravo ne slagati s izokretanjem sustava vrijednosti, ali moramo, ostajući vjerni svojim kršćanskim uvjerenjima, evanđelju koje navješćujemo i Crkvi kojoj pripadamo, naučiti uvažavati druge i drugačije, znajući da smo kao kršćani pozvani, slijedeći Krista i njegov primjer, na zlo odgovarati dobrom, na mržnju ljubavlju i tako, ako je moguće i koliko je do nas, biti u miru sa svim ljudima.

Svoje neslaganje, a na to imamo pravo i dužnost, radije pretočimo u molitvu, šetnju po Marjanu, Mosoru, odlazak na plažu, na selo ili, jednostavno, ostanak u svom domu.

parada na rivi
 
S nadom da ćete tako i učiniti, da se nećete dati zavesti zlom, nego da ćete ustrajati u dobru i druge poticati na dobro, da nećete dozvoliti da vama ovlada mržnja nego da ćete mržnju pobijediti u ljubavi, na sve vas zazivam Božji blagoslov i obećavam svoju blizinu u molitvi!"

Povezani članci

Who's Online

We have 284 guests and no members online