Što znači biti pravi muškarac

muškaracPovodom nedavnog međunarodnog Dana muškaraca i jučerašnjeg Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi klubova "Budi muško" iz cijele Hrvatske donijeli su deklaraciju o tome što znači biti pravi muškarac... Pravi muškarac uzor je drugima. Ne zatvara oči pred fizičkim, verbalnim i seksualnim nasiljem. Njegovo ponašanje pozitivan je primjer muškarcima, mladićima i dječacima, nesvjesnima da je nasilje svaki oblik vrijeđanja, ugrožavanja i ponižavanja drugih bića. Pravi muškarac je tolerantan. On podjednako uvažava sve ljude bez obzira na njihovu različitost. Sposoban je savladati svoj temperament i ne srami se mirno iskazati osjećaje...

DEKLARACIJA

Što znači biti pravi muškarac

Izvor: Forum pravih muškaraca

Pravi muškarac nije nasilnik. Bori se za sprječavanje svih vrsta nasilja nad ženama. Ne koristi se šakama niti uvredama. Razumije važnost nasilja nad ženama kao velikog problema koji se mora riješiti.

Pravi muškarac se ne boji glasno iskazati stav. Uvijek i na svakom mjestu zalaže se za uvažavanje žena, za rodnu ravnopravnost te nenasilnu komunikaciju.

Pravi muškarac uzor je drugima. Ne zatvara oči pred fizičkim, verbalnim i seksualnim nasiljem. Njegovo ponašanje pozitivan je primjer muškarcima, mladićima i dječacima, nesvjesnima da je nasilje svaki oblik vrijeđanja, ugrožavanja i ponižavanja drugih bića.

Pravi muškarac je tolerantan. On podjednako uvažava sve ljude bez obzira na njihovu različitost. Sposoban je savladati svoj temperament i ne srami se mirno iskazati osjećaje.

Pravi muškarac poštuje žene. Uvažava njihova mišljenja, stavove i slobodu. Zna da je ignoriranje nasilja koje čine drugi jednako opasno kao i nasilje samo.

Pravi muškarac vjeruje u svaku točku ove deklaracije. Potpis ga obavezuje da svojim ponašanjem uvijek i svugdje uvažava ljude te poštuje njihovu ravnopravnost i slobodu...

muškarac

Povezani članci

Who's Online

We have 387 guests and no members online