Sinjani ne žele trosku iz tvornice ferolegura Dalmacija Dugi Rat i Željezare Split

Dugi RatIspred rudokopa Slane Stine, na ulazu u Suhač, održan je u subotu prosvjed građana protiv odlaganja otpada troske iz bivše tvornice ferolegura Dalmacija Dugi Rat i Željezare Split u rudokopu Slane stine. Na prosvjedu kojega je organizirao predsjednik MO Suhač Miro Bulj okupilo se između 250 i 300 građana Suhača, Karakašice, Sinja i ostalih mjesta cetinskog kraja. Potporu ovom prosvjedu svojom nazočnošću dali su i predstavnici 20-ak civilnih i braniteljskih udruga s cetinskog područja, članovi Izviđača porječana Malin, BK Vlaji Sinj, predstavnici navijačkih skupina Sinjski Maligani i Klub navijača Hajduka Torcida cetinski kraj i ostali, javlja portal Ferata.

Izvor: Ferata, DalmacijaNews

"Zahtjevamo samo i isključivo zakonitu sanaciju rudokopa Slane Stine i to u skladu sa važećim rudarskim projektom i elaboratom o sanaciji rudokopa Slane stine, gdje je naveden sanacijski materijal i to isključivo bezopasni prirodni materijal", kazao je Bulj.

Iznoseći zaključke s današnjeg prosvjednog skupa, Bulj je kazao kako se građanske akcije nastavljaju, podsjećajući kako je početak Javnog uvida u ovaj projekt zakazan za ponedjeljak, 28.srpnja.

Povezani članci

Who's Online

We have 353 guests and one member online

  • admin