Županija ima samo jedan ozbiljan posao, Lećevicu, i njega je uprskala

Dvadesetak godina traje saga o Centru za gospodarenje otpadom u Lećevici kao valjda jedinom ozbiljnom projektu koji bi Županija trebala provesti. Dvadeset godina i nekoliko župana - sve redom HDZ-ovaca, da ne bude zabune - prošlo je, a da se ni prva lopata nije zakopala. Ali zato im nije bio nikakav problem potrošiti desetke milijuna naših kuna.
Baš ovog tjedna uslijedio je čak i pomalo komičan razvoj događaja: nakon što je projekt teškom mukom doveden do raspisivanja natječaja za izvođače i nakon što su ponude otvorene, punih deset mjeseci trutovima iz Županije trebalo je za zaključiti da je sve to skupa ispalo preskupo i da natječaj treba poništiti. Mašala.
Ni ovdje neka nikakve priše, kao što vidimo, samo još uvijek ne možemo precizno zaključiti radi li se tek o klasičnoj nesposobnosti, ili možda i o pogodovanju otpadnim lobijima. No kako bilo, budućnost je vrlo predvidiva: stižu nam europski penali, a slijedi i ekološka katastrofa - jer je Karepovac već za koju godinu pun do čepa, između ostalog i zahvaljujući odluci da svoje smeće usred Splita baca još dvadeset općina i gradova.
Nesposobnost, aljkavost, sporost, nezainteresiranost i pogodovanje više nisu dovoljne riječi za opisati što Županija radi svojim stanovnicima na temu otpada. To je čisti zločin, ni manje ni više.

Piše: Damir Petranović
Izvor: Dalmatinski portal

Lećevica

Povezani članci

Who's Online

We have 302 guests and no members online