Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U spomen na stradanja Vukovara i Škabrnje i njihovih stanovnika u Domovinskom ratu Hrvatski sabor proglasio je 18. studenog Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode.
Republika Hrvatska tako svake godine 18. studenog obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, žrtvu koju je podnio grad heroj i svojim padom omogućio stvaranje temelja za obranu Hrvatske. Diljem Hrvatske, u gradovima i Vukovarskim ulicama bit će odana počast svima koji su izgubili život braneći Vukovar i obiteljima svih stradalih.
Kao i svake godine Općina Dugi Rat u suradnji s turističkom agencijom Cyntus i Duće tours-om organizira odlazak u Vukovar u terminu od 17.-20.11. Načelnik i općinski vijećnici, predstavnici udruga i ostali mještani, odat će počast u četvrtak paljenjem svijeća pred spomenikom Svim palima za Hrvatsku na trgu Sv. Josipa u Dugom Ratu, a brojni građani i paljenjem i ostavljanjem svijeća niz Poljičku ulicu u Dugom Ratu.

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 298 guests and no members online