Split - urbanistički slučaj 21. stoljeća

U susret nadolazećim izmjenama Generalnog urbanističkog plana grada Splita, usvojenih na sjednici Gradskog vijeća, stranka PAMETNO organizira javnu tribinu o splitskom urbanizmu, u usporedbi sa svijetom. Naziv je "Split - urbanistički slučaj 21. stoljeća". Tribina će se održati u utorak, 8.9. u 18 sati na Tvrđavi Gripe (Glagoljaška bb), u velikoj dvorani UMAS-a. Gost predavač je Darko Radović, profesor arhitekture i urbanog dizajna na Sveučilištu Keio u Tokiju, gostujući profesor na Sveučilištu Ujedinjenih naroda te stručni savjetnik za urbanizam na Gehl Architects u Kopenhagenu, koji se ovom temom bavi već više od 30 godina..

PAMETNO vas poziva na javnu tribinu

SPLIT – urbanistički slučaj 21. stoljeća

Izvor: Pametno.org

Građane Splita očekuju točkaste izmjene GUP-a, koje nisu rezultat planiranja i stručnih analiza i za kakve se mi zalažemo. Ova će tribina prezentirati i ponuditi na diskusiju izbor pojmova, koncepata i projekata od značaja za grad i kvalitetu gradskog života u 21. stoljeću.

Prezentacija će otvoriti najšire teme urbaniteta i ekološki i kulturalno održivog urbanizma, koje će se razviti u raspravu o potrebi kontekstualizacije globalnih izazova i metodama koje mogu zadovoljiti izazove urbanog, ilustriranu primjerima iz udaljenih krajeva svijeta.

Profesor Radović već više od 30 godina stvara i istražuje u području urbanizma Evrope, Australije i Azije. Njegov uži interes rada usredotočen je na područje ekološke i kulturne održivosti i odnosa javnog i privatnog.

Dođite, poslušajte, pitajte!

Povezani članci

Who's Online

We have 94 guests and no members online