Za modernu i građansku Hrvatsku

Potaknuti rastućim nezadovoljstvom u društvu i aktualnom političkom i društvenom situacijom, politička stranka Pametno će 16. lipnja u Zagrebu, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva 2) u vremenu od 11 do 13 sati na tribini "Za modernu i građansku Hrvatsku" potaknuti raspravu o tome kako Hrvatsku učiniti boljim mjestom za život te spriječiti iseljavanje Hrvata, posebice mladih, u druge države. U diskusiji na će sudjelovati Boris Jokić, Ivica Puljak, Damir Sabol, Mirjana Rakić i Velimir Šonje. U stranci Pametno svjesni smo da je puno problema u Hrvatskoj i da su oni svakim danom sve veći jer lošu politiku mijenjamo još gorom, o problemima godinama samo pričamo, a nikako da ih počnemo i rješavati. Reforme su, na žalost, postale samo još jedna omražena riječ, a neprovođenje istih vodi nas u sve veću mogućnost bankrota zemlje. Zbog svega toga, raste netrpeljivost i netolerancija u društvu, a atmosfera je sve gora. Zato smatramo da je krajnji trenutak da se okupe vodeći pojedinci u zemlji i, zajedničkim snagama, daju prijedloge kako da stvorimo Hrvatsku kakva može i mora biti – naprednu, modernu zemlju na usluzi svojim građanima i konkurentnu znanjima i radom. Državu u kojoj će naša djeca biti ponosni građani, koji stječu dobro obrazovanje, razvijaju se u svojim profesijama, doprinose razvoju kulture dijaloga i tržišta rada te konkuriraju svojim generacijama u svijetu. Takvu Hrvatski svi mi želimo, a 16. lipnja pokušat ćemo dati i odgovore na pitanja kako da to i postignemo. Zajedno.

Za modernu i građansku Hrvatsku

Izvor: Pametno.org

Na početku tribine Boris Jokić dat će uvid u aktualno obrazovanje, svoju viziju boljeg školstva i zbog čega su promjene u sustavu obrazovanja prijeko i žurno potrebne da bi naša djeca bila konkurentna u današnjem modernom svijetu koji se razvija sve brže i za kojim trenutačno zaostajemo.

Ivica Puljak nadovezat će se slikom hrvatske znanosti i reći zbog čega većina naših znanstvenika nije u rangu svjetske znanosti te što bismo trebali učiniti da postanu, kako poboljšati kvalitetu domaćih sveučilišta i instituta te povezati naše znanstvenike s tržištem rada.

Mirjana Rakić približit će okupljenima aktualnu medijsku i društvenu sliku Hrvatske te potaknuti diskusiju kako bismo trebali poboljšati rad medija, transparentnost financiranja i daljnji razvoj zaštite ljudskih prava.

Damir Sabol iznijet će svoje iskustvo poduzetništva u našoj zemlji i kako ukloniti ili smanjiti prepreke na putu do uspjeha, pokazati primjerom kako se i u Hrvatskoj može postati svjetski uspješan i konkurentan te što možemo napraviti da potaknemo veće zapošljavanje, posebno mladih.

Na kraju prvog dijela tribine Velimir Šonje će dati svoju viziju moderne ekonomije i gospodarstva, kojim bi Hvatska mogla zauzeti ravnopravno mjestu među naprednim zemljama svijeta. Drugi dio tribine je diskusija o vizijama i perspektivama Hrvatske, uz sudjelovanje publike, a moderirat će je Nataša Božić.
 
U stranci Pametno svjesni smo da je puno problema u Hrvatskoj i da su oni svakim danom sve veći jer lošu politiku mijenjamo još gorom, o problemima godinama samo pričamo, a nikako da ih počnemo i rješavati. Reforme su, na žalost, postale samo još jedna omražena riječ, a neprovođenje istih vodi nas u sve veću mogućnost bankrota zemlje. Zbog svega toga, raste netrpeljivost i netolerancija u društvu, a atmosfera je sve gora.
 
Zato smatramo da je krajnji trenutak da se okupe vodeći pojedinci u zemlji i, zajedničkim snagama, daju prijedloge kako da stvorimo Hrvatsku kakva može i mora biti – naprednu, modernu zemlju na usluzi svojim građanima i konkurentnu znanjima i radom.

Državu u kojoj će naša djeca biti ponosni građani, koji stječu dobro obrazovanje, razvijaju se u svojim profesijama, doprinose razvoju kulture dijaloga i tržišta rada te konkuriraju svojim generacijama u svijetu.

Takvu Hrvatski svi mi želimo, a 16. lipnja pokušat ćemo dati i odgovore na pitanja kako da to i postignemo.
 
Pridružite nam se i doprinesite svojim iskustvom u diskusiji i radom za opće dobro jer samo tako možemo krenuti naprijed. Zajedno.

Povezani članci

Who's Online

We have 51 guests and one member online

  • admin