Tribina: Cijepljenje djece - istine i zablude

S obzirom na sve manju procijepljenost djece, a uzročno tome pojavu nekih zaraznih bolesti za koje smo mislili da ih više nema, Udruga "Ruke ljubavi" organizira javnu tribinu "Cijepljenje djece - istine i zablude". Cilj tribine je educirati roditelje o važnosti cijepljenja te svima onima koji su u nedoumici vratiti poljuljano povjerenje u cjepiva kao najbolju moguću prevenciju protiv prenosivih zaraznih bolesti. Javna tribina "Cijepljenje djece - istine i zablude" održat će se u srijedu, 8. ožujka u 18 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu. Na tribini će izlagati prof.dr.sc. Ivo Ivić, specijalist infektolog, Željka Karin, dr.med.univ.mag.med., specijalist školske medicine, Vesna Barišić, dr. med., specijalist epidemiologije i doc. dr. sc. Irena Bralić, prim., dr.med., specijalist pedijatrije. Roditelji, ne vjerujte svemu što pročitate na internetu, već se educirajte u razgovoru sa stručnjacima za ovu problematiku..

Izvor: DalmacijaNews

Prof.dr.sc. Ivo Ivić će održati predavanje "Zašto je dobro cijepiti se i kakve su to bolesti protiv kojih je cijepljenje preporučeno?“. Izlaganje će sadržavati kratke opise kliničke slike bolesti, komplikacije te mogućnosti liječenja onih infekcija koje se nalaze na listi obaveznih ili preporučenih cjepiva u RH. Osvrnut će se na dosadašnja iskustva s ovim bolestima u sredinama u kojima je procijepljenost slaba ili je cijepljenje obustavljeno te dati primjere iz vlastite prakse koji ilustriraju ponašanje ovih bolesti kod necijepljene djece.

Dr. Željka Karin najavljuje izuzetno zanimljivo predavanje naziva "Cijepljenje djece s teškoćama u razvoju - iskustvo školske medicine" u kojem će se osvrnuti na konkretne slučajeve i pojasniti kako se i neka neurorizična djeca mogu cijepiti bez straha.

Dr. Vesna Barišić održat će predavanje "Kako procijeniti tvrdnje o cijepljenju i cjepivima?" te će prikazati jedan znanstveni rad koji na pogrešan način dovodi u vezu cijepljenje i neurološke poremećaje. Kroz predavanje će istaknuti važnost povjerenja roditelja u odabranog pedijatra.

Doc. dr. sc. Irena Bralić najavljuje predavanje "Partnerstvom roditelja i liječnika do zdravlja djece", a govorit će iz perspektive pedijatra praktičara, roditelja, nastavnika na Medicinskom fakultetu u Splitu, autorice i urednice raznih sveučilišnih udžbenika i priručnika.

Povezani članci

Who's Online

We have 196 guests and no members online