Ludi ST vikend: Ultra Music Festival Split

Ultra EuropePoljud će u petak i subotu (već od 16 sati do pet ujutro, oba dana) prodrmati elektronički festival "Ultra Europe", koji je, nakon osamnaest izdanja u Miamiju pod nazivom “Ultra Music Festival”, dobio svoje prvo europsko uprizorenje, i to baš u Splitu i na Hvaru! Na fešti se očekuje oko 65 tisuća partijanera svih dobnih skupina iz cijeloga svijeta koji su već napunili smještajne kapacitete u hotelima zakićenim različitim brojem zvjezdica, pa i u visokokategornicima, kao i u privatnom smještaju. Na prvoj europskoj, splitskoj “Ultri” na pozornici od čak 1800 metara četvornih s videozidom nastupit će čak 37 izvođača, među kojima i čuveni DJ-evi Avicii, Armin Van Buuren, Hardwell i Carl Cox, koji će imati zasebnu pozornicu za sebe i prijatelje, a od organizatora doznajemo da će na posebnoj pozornici “peglati” i mlade nade, koje su pravo nastupa ostvarile na DJ natjecanju ...

ULTRA SPLIT

Piše: Lenka Gospodnetić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Organizator Joe Bašić najavio je i ulaganje od 100 milijuna kuna u idućih pet godina, koliko je zasad dogovoreno da će se festival održavati u Hrvatskoj, a podršku projektu je dalo i Ministarstvo turizma. Uz europski u Hrvatskoj, tvrtka “Ultra Worldwide” od 1999. festivale “Ultra” organizira svake godine u Miamiju te Argentini, Čileu i Koreji.

- "Dalmacija treba ići svojim putem. 'Ultra' je definitivno nešto najznačajanije što se ikad dogodilo u Hrvatskoj u vezi s festivalima. Nakon ‘Ultre’, vjerujem, ništa neće biti isto. Od promidžbe kulture mladih, pa do osjetne financijske dobiti grada i svih koji se bave turizmom i ugostiteljstvom. Na događaju je sama krema, kako underground, tako i komercijalne elektroničke glazbe.

Nekima je to komercijalni festival, međutim to je jako usko promatranje cijele stvari. Nema dobre i underground scene bez velike komercijalne scene. Mainstream privlači mase, a dio te mase sigurno će prijeći u underground. Zato smatram da je ‘Ultra’ ove godine prijelomna točka lansiranja Hrvatske u najbolju svjetsku festivalsku destinaciju” - uvjeren je DJ Pero Fullhouse.


Posebne autobusne i katamaranske linije

U petak i subotu prilaz stadionu na Poljudu bit će zatvoren sa stražnje strane, iako će se oko stadiona moći prolaziti. Također, sve autobusne linije koje voze prema stadionu bit će pojačane, a uvest ćemo i posebne linije kojima će se moći koristiti samo posjetitelji s ulaznicama za festival.

Službe “Čistoće” brinut će se da cijeli stadion i područje oko njega budu uredni. Što se Hvara tiče, također će se uvesti posebne linije katamarana, a detaljni raspored autobusnih i katamaranskih linija dostupan je na internetskoj stranici http://www.travel2ultra.com/ - kazao je Joe Bašić.

Povezani članci

Who's Online

We have 295 guests and no members online