7. izdanje Ultra Europe festivala

Festival ULTRA Europe nakon šest godina ovog tjedna otvara novo četverogodišnje poglavlje na stadionu Park Mladeži u Splitu. Nova bi lokacija već u prvoj godini mogla zabilježiti odlične rezultate – sedmo izdanje dočekati će i svog milijuntog gosta, a organizator je zadovoljan prodajom ulaznica koja obećava i veću posjećenost festivala. Uz najskuplji line up ikad u Splitu, te pozornicu veličine 1.500 metara kvadratnih, dodatne produkcijske elemente, poput 1.000 kvadratnih metara led ekrana, brojnih rasvjetnih tijela te specijalnih efekata, posjetitelje Park Mladeži od 12. do 14. srpnja očekuje uistinu posebno sedmo festivalsko izdanje i ulazak u veliku Parka Mladeži u velikom stilu u ULTRA Worldwide obitelj!
Nova lokacija veća je za 15 000 kvadratnih metara od Poljuda, riječ je o prostoru tri nogometna igrališta, a to daje organizatorima priliku za povećanje kapaciteta za 55 000 posjetitelja te za realizaciju novih ideja. Nova je lokacija bliža staroj gradskoj jezgri, okružena je brojnim hotelima, u blizini je shopping centra, velikog izbora restorana, parkinga za vozila te javnog prijevoza, ali i stambenih zgrada čijim stanarima starije dobi neće biti baš ugodno nadolazećeg vikenda.
Najveća imena svjetske elektroničke scene dolaze i ove godine u Split. Swedish House Mafia, Above & Beyond, Adam Beyer, Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Carl Cox, The Chainsmokers, David Guetta, DJ Snake, Dubfire, Jamie Jones, Joseph Capriati, Maceo Plex, Marco Carola, Gud Vibrations, Rezz, Rezz, Richie Hawtin, Sasha & Nic Fanciulli, Steve Aoki i Tchami X Malaa ovogodišnji su headlineri, a pridružit će im se i Art Department, Cheat Codes, Jeffret Suttorius, Lost Kings, Nicky Romero, Patrice Baumel i Sunnery James & Ryan Marciano. Još se 50 imena upisalo na listu izvođača koji će nastupiti na jednoj od četiri pozornice, nakon čega kreće prava destinacijska avantura koja povezuje sve ono najbolje – vrhunsku glazbu, atraktivne dalmatinske lokacije te stvaranje uspomena i druženje s posjetiteljima koji stižu iz više od 140 zemalja svijeta. Ulaznice za sedmo izdanje festivala ULTRA Europe mogu se kupiti na prodajnim mjestima Tisak Media, putem sustava Ticketshop.hr te na službenoj web stranici.

Ultra Europe festival 2019.

Izvor: Ultra Europe

Zbog infrastrukture Parka Mladeži sprema se bolje iskustvo i VIP gostima jer će postojati posebni ulazi te direktan pristup ložama. Već dobro poznate pozornice koje će i ove godine dočekati najveća imena svjetske elektroničke scene neće se mijenjati, ali zbog veće površine ukupno će iskustvo posjetiteljima biti puno bolje. Njihova će povezanost biti bolja što će fanovima otvoriti mogućnost da uživaju u još više glazbe i izvođača.

Sve ostale informacije mogu se pronaći i na službenoj Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu te putem aplikacije na iTunesu. Informacije o događanjima ULTRA Worldwide možete pronaći na www.umfworldwide.com, a o programu RESISTANCE na www.resistancemusic.com.


ULTRA Europe će se nastaviti dalje razvijati u novom domu

- “Sretni smo što možemo potvrditi da smo s Gradom Splitom i Javnom ustanovom športski objekti Split dogovorili četverogodišnju suradnju te da ćemo zajedničkim naporima Park Mladeži razviti u vodeću sportsku i event lokaciju u regiji.

Poljud je proteklih godina dao veliki doprinos razvoju i atraktivnosti festivala ULTRA Europe koji će se nastaviti dalje razvijati i rasti u novom domu, gdje će ostati najmanje do 2022. godine. Ponosni smo da ćemo upravo ovdje, već prve godine, zabilježiti milijuntog gosta te, prema procjeni prodanih ulaznica, ugostiti rekordan broj posjetitelja“ – izjavio je Joe Bašić, direktor tvrtke MPG Live, organizatora festivala ULTRA Europe.

- “Park Mladeži nama nije nikakva novost. O ovoj smo lokaciji ozbiljno razmišljali i 2012. godine, prije nego smo odabrali Poljud. Samo je jedan kilometar dalje, a zbog svoje veličine otvorio nam je nove mogućnosti u produkcijskom i organizacijskom smislu. Tako ćemo zbog boljeg rješenja na samom ulazu moći smanjiti vrijeme ulaska na stadion, a također, zbog većeg broja izlaza, sigurnost naših posjetitelja ove će godine biti na još višem nivou." - dodao je Bašić.

- "Ono što nas posebno veseli je činjenica da će Splićani od sada moći bodriti Hajduk s Poljuda I gledati vrhunski europski nogomet te istovremeno uživati u festivalu koji je postao jedan od zaštitnih znakova njihova grada.“ - zaključio je prvi čovjek organizacije festivala.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 462 guests and no members online