Ultra Europe 2016.

Ultra Europe festival u Splitu u subotu je u podne otvorila vrata brojnim partijanerima koji su od od ranog popodneva u petak čekali na ulazak na Poljud, no zbog jake bure je kasno navečer početak festivala otkazan. Uz DJ-eve najavljene za subotu, nastupiti će i oni koji su trebali sinoć zabavljati posjetitelje..

Split
, stadion Poljud te otoci Hvar, Brač i Vis biti će destinacije za više od 150.000 posjetitelja ULTRA EUROPE festivala elektroničke glazbe te popratnih događanja na Croatia Music Weeku – od 14. srpnja i Opening Partyja u Giraffe Palm Beach Houseu u Splitu, druženja uz DJ-e na Zlatnom ratu i u Hotel Amfora Grand Beach Resort na Hvaru, pa sve do 20. srpnja i Closing Partyja u Fort Georgeu na otoku Visu. Ljubitelji elektronske glazbe moći će iskusiti i doživjeti Hrvatsku u izazovnoj kombinaciji dnevnog opuštanja na plažama i vrelih noći prepunih plesa koje donose najveći svjetski izvođači. Split je dom ULTRA Europe četvrtu godinu zaredom. ULTRA je jedan od ključnih projekata i faktora koji su utjecali na povećanje broja noćenja za 30 posto tijekom srpnja u Splitu. Postovi i pozitivni komentari na društvenim mrežama, web stranicama i blogovima promoviraju hrvatske prirodne ljepote i prednosti. Ultra festival nesumnjivo predstavlja još jednu priliku za jednistvenu globalnu promociju Hrvatske kao jedne od najatraktivnijih destinacija na svijetu. Više od 150 000 posjetitelja iz 143 zemlje doći će u Hrvatsku i ostati ovdje gotovo tjedan dana.. No ipak nije sve tako lijepo i krasno. Organizatori Ultra festivala ponovno su javno izrazili nezadovoljstvo podrškom koju imaju od Ministarstva turizma koje im je za ovu godinu odobrilo potporu od svega 600 tisuća kuna. Projekt su procijenili na 60 milijuna kuna, a iz proračunskih izvora ministarstava, županije i Grada traže 10 posto tog iznosa, dakle šest milijuna kuna. Ove godine iznos potpore neće prijeći dva milijuna..

4. IZDANJE ULTRA EUROPE MUSIC FESTIVALA

Sinergiju svih gradskih institucija i zajedničku namjeru da ovaj ULTRA Europe festival bude najbolji do sada potvrdili su Goran Kovačević, dogradonačelnik Grada Splita, Ivo Bašić, savjetnik Ministra turizma, Ante Šošić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije te Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita. 


Ultra Europe traži šest milijuna kuna za ostanak u Hrvatskoj

Organizatori su objavili da će četvrto izdanje festivala donijeti nastupe više od 160 DJ-a, uključujući svjetske zvijezde, kao i regionalne i lokalne mlade nade. Konačno je poznat i iznos kojeg organizatori festivala Ultra Europe traže da bi i dalje ostali u Splitu i Hrvatskoj. Projekt su procijenili na 60 milijuna kuna, a iz proračunskih izvora ministarstava, županije i Grada traže 10 posto tog iznosa, dakle šest milijuna kuna. Za ovu godinu taj iznos nije prešao dva milijuna kuna, a ponovno su javno izrazili nezadovoljstvom podrškom koju imaju od Ministarstva turizma koje im je za ovu godinu odobrilo svega 600 tisuća kuna.


Destination ULTRA 2016 datumi i lokacije:

14. srpnja – RESISTANCE™ Opening Party @ Giraffe Palm Beach House, Split
15 – 17. srpnja – ULTRA Europe @ Stadion Poljud, Split
18. srpnja – Yacht Regatta @ Zlatni Rat, Bol, Brač
19. srpnja – ULTRA Beach @ Hotel Amfora Grand Beach Resort, Hvar
20. srpnja  – RESISTANCE™ Closing Party, Vis


Regionalne ulaznice

Ultra Europe u ponudi ima i regionalne karte koje imaju posebnu cijenu od samo 899,00 kn (za tri dana), a dostupne su posjetiteljima iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova. Broj karata je ograničen. Prodajna mjesta: prodajna mjesta Tisak Media širom Hrvatske, Večernji list, 24sata i ticketshop.hr, a uvedena je i mogućnost kupnje na rate.

ultra europe 2016

Povezani članci

Who's Online

We have 455 guests and no members online