Osvrt na 11. Gatsko kulturno ljeto - Dane Ive Marjanovića

Ovogodišnje 11. Gatsko kulturno ljeto - "Dani Ive Marjanovića", zasigurno će mnogima ostati draga i nezaboravna uspomena. - "Iza nas je pet vrlo bogatih i raznolikih večeri,  a večerašnja je obilovala večeri folklora, pučkih napjeva i klapske pisme koji su bili  odlično posječeni i rado primljeni od publike, a kako se čulo po šaputanju  iz publike, bilo je i mnogo i stranih gostiju, koji svoj godišnji odmor provode na omiškom ili donjepoljičkoj  rivijeri, koji dobro prihvačaju naše programe..“ - zaključila je Nikolina Radmilo Pivčević, predsjednica KUU "Mosor“ iz Gata, organizatora Gatskog kulturnog ljeta. Gatsko kulturno ljeto razlikuje se od ostalih manifestacija duž naše obale po tom što se svake druge večeri programi održavaju na drugom mjestu, zaseoku Gata. Dakle svečano otvaranje je bilo u Skočibama, druga večer u svetištu kod Gospe, treća u Kuvačićima, četvrta pod Gracem i ova peta na trgu sv. Ciprijana. Čast da službeno zatvori ovogodišnje Dane Ive Marjanovića imala je mlada Lucija Žuljević..

GATA

Tekst i slike: Davor Grgat

Centralni dio završne večeri sačinjavali su članovi KUU "Mosor“ iz Gata, KUD „Posavac“ iz Vrbanja i klapa "Besida“ iz Klisa. Po starom i dobrom običaju Gaćani su izveli predstavu "Biranje poljičkog kneza“,  koja je kao i obično pobudila najveći i interes publike, što je nagrađeno dugotrajnim aplauzom.

Gatsko kulturno ljeto - Dane Ive Marjanovića

Dugogodišnja suradnja KUD „Posavac“ iz Vrbanja i KUU „Mosor“ počelo je davnih devedesetih godina i traje do danas, pa je ovo bila prilika da Nikolina Radmilo Pivčević , predsjednica KUD "Mosor“ i Ivan Čosić, predsjednik KUD „Posavac“ razmjene  međusobne poklone i učvrste daljnu suradnju.

Gatsko kulturno ljeto - Dane Ive Marjanovića

Povezani članci

Who's Online

We have 399 guests and one member online

  • admin