Iz Regije..

Mladi Gaćani pišu Ljetopis

GaćaniMlada ekipa iz Gata se uhvatila posla i u nekoliko mjeseci napisala, organizirala i još se čeka printanje prvog gatskog godišnjaka koji će se zvati Gatski ljetopis, piše portal Omis-info.com. Gatski ljetopis se referira  na uspjehe i napredak Gata i Gaćana u 2011. godini. Već nekoliko mjeseci mlada ekipa intenzivno radi na njegovoj realizaciji, te vjerujemo da će do blagdana sv. Jure ugledati svijetlo dana. Glavna urednica ljetopisa je Nikolina Radmilo, a stručni suradnici su Josip Radmilo, Hrvoje Čović, Sanja Očasić, Tonći Kuvačić, Stjepan Mekinić, Marijo Kuvačić ispred Mjesnog odbora, Ivan Perdijić, Marina Pivčević, Mirko Beović, Dragomir Čović i Ivan Kovo ...

Gatski Ljetopis

Izvor: Omis-info.com

List je zamišljen kao knjižica koja obuhvaća razne, nadamo se stalne, rubrike

-    Zemljopisno-povijesni presjek srca Poljica
-    Biološka raznolikost
Gaćani-    Običajnik
-    Župa Gata s dijelom Čišala
-    Politika i gospodarstvo
-    Rječnik
-    Književni kantun
-    Glazbena škrinjica
-    Kultura
-    Sport
-    Zabava
-    Kužina
-    Nesvrstano

Glavna urednica ljetopisa je Nikolina Radmilo, a stručni suradnici su Josip Radmilo, Hrvoje Čović, Sanja Očasić, Tonći Kuvačić, Stjepan Mekinić, Marijo Kuvačić ispred Mjesnog odbora, Ivan Perdijić, Marina Pivčević, Mirko Beović, Dragomir Čović i Ivan Kovo.

Pokušalo se na  na jednom mjestu, ukoričeno, objediniti sve o Gatima i aktivnostima u protekloj godini. Bit će tu tekstova za svačiji ukus i interes i fotografija koje govore više od tisuću riječi.  Materijala ima napretek jer, kao što i sami znate, u Gatima  se puno radi.

Godišnjak ima oko 90 stranica,a printanje će biti u boji. Promocija je zamišljena oko blagdana sv. Jure, malo je prerano za odrediti datum jer se grafička priprema tek zahuktava, ali sve će se saznati na vrijeme.

Povezani članci

Who's Online

We have 184 guests and no members online