Premijera lutkarske predstave 'Omiška gusarska bajka'

Hoće li Marija, mlada Venecijanka odgajana na duždevom dvoru i mali ali hrabri Malduk Kačić, koji ni ne pere zube, ostati zajedno? Hoće li mali Malduk postati pravi gusar? Hoće li ga iskrena želja i poštenje odvesti na pravi put? Tko će napasti Omiš i koja čarolija će spriječiti to silno zlo?.. Sve to doznati će te u srijedu, 17.8.2016. u 20.30 h, na platou iza Narodne knjižnice Omiš na premijeri lutkarske predstave 'Omiška gusarska bajka' autorice Julije Tomasović. Bajka je to za djecu (i odrasle!) s ljubavnim elementima i svevremenskoj porukom u kojoj iskreni putovi vođeni srcem uvijek bivaju nagrađeni..

OMIŠKA GUSARSKA BAJKA

Izvor: Centar za kulturu Omiš

Lutkarska predstava "Omiška gusarska bajka" otkriva čarobnu povijest koju do sada niste poznavali. Ovo je jedna nova i nepoznata priča o poznatim likovima - omiškim gusarima. Iako kao osnovni radnju koristi povijesne elemente o omiškim gusarima, predstava Omiška gusarska bajka nadahnuta je sadašnjošću i poukom da će nas iskrena želja i poštenje odvesti na pravi put.

Mali Malduk Kačić je glavni lik koji istinski želi postati gusar i sudjelovati u borbi. Za dječaka njegovi neuspjesi i uspjesi u Omišu postaju dio sazrijevanja. Ovo je i bajka s ljubavnim elementima i svevremenskoj poruci u kojoj iskreni putovi vođeni srcem uvijek bivaju nagrađeni.

Povezani članci

Who's Online

We have 90 guests and no members online