Predstavljena knjiga Anđelka Milardovića 'Zapadni balkon'

anđelko milardovićU prostoru izložbene dvorane Sveučilišne knjižnice predstavljena je knjiga Anđelka MilardovićaZapadni balkon”, u izdanju Pan libera. Promotori su bili sociolog Zoran Malenica te filozof Mislav Kukoč. Knjiga predstavlja zbirku ogleda objavljenih u Vjesniku. “Zapadni balkon” je igra riječi koja je kontrapunkt autorovoj prethodnoj knjizi “Zapadni Balkan”. − Knjiga propituje fenomenologiju političke moći, Pirovu pobjedu kapitalizma i liberalizma − dodaje Kukoč. Na 260 stranica, autor na visokoj znanstvenoj razini, a opet pristupačnim novinarskim načinom pripovijeda o pozitivnim i negativnim dimenzijama nedovršenog projekta Europe ...


PIROVA POBJEDA KAPITALIZMA


Piše: Ana Jerković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


anđelko milardovićZoran Malenica usporedio je Milardovićev stil s onim Inoslava Beškera, te dodao da će knjiga biti intrigantna širokom čitateljstvu, a ne samo politolozima, sociolozima i filozofima.

Posebno se osvrnuo na temu euroskepticizma i mjesta Hrvatske u stvaranju “europske obitelji”. Autor je kazao da je njegova knjiga, kao i odnos Martina Heideggera i Hanne Arendt koje spominje, rezultat mudrosti i ljubavi.

One su te koje ljude spajaju, kaže, dok politika i ideologija razdvajaju.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 122 guests and no members online