Don Anđelko Kaćunko: 'Moji topnički dnevnici'

don KaćunkoU domu Zvonimir u Solinu u petak 14. svibnja u 19.30 sati biti će predstavljena knjiga autora don Anđelka Kaćunka "Moji topnički dnevnici". O knjizi će uz autora, koji je uzgred budi rečeno "naše gore list", tom prigodom govoriti: novinar Ivan Ugrin i mr. fra Draženko Tomić, tajnik i kancelar Gospićko-senjske biskupije. Predstavljanje knjige pjesmom će uveličati Papa-band. U najnovijoj Kaćunkovoj knjizi nalaze se kolumne pukovnika Kaćunka (što mu je bio status kao 'djelatnoj vojnoj osobi' dok je radio u Vojnom ordinarijatu) objavljene u tjedniku Ministarstva obrane "Obrana", propovijedi na vojno-redarstvenim misama te jedan intervju, koji je zbog suprotstavljanja ulasku Hrvatske u NATO i doveo Kaćunka na loš glas u strukturama vlasti, piše Darko Pavičić u Večernjaku koji je pridobio i Kaćunka kao jednog od svojih blogera ...


PUKOVNIK KAĆUNKO

 

don Kaćunko

 

Dok Hrvatsku pritišću iz Haaga oko predaje tzv. topničkih dnevnika, don Anđelko Kaćunko, neše gore liste, vikar gospićke župe i katolički publicist, objavio je knjigu pod nazivom "Moji topnički dnevnici"


Piše: Darko Pavičić / Večernji List
Izvor: Večernji List
Link:
http://www.vecernji.hr/vijesti/topnicki-dnevnici-pukovnika-vlc-kacunka-clanak-17761


 Clanak PROČITAJ VIŠE...


Knjigu Kaćunkovih '(para)vojnih kolumni', kako sam naziva napise iz toga razdoblja, trebalo je objaviti Ministarstvo obrane, ali kada su svi materijali bili prikupljeni, Kaćunku je rečeno kako se odustaje od dogovorene objave knjige.

Premda su kolumne duhovne naravi, Kaćunko je znao zbog njih imati i problema, pa je jednu od njih morao "dodatno pojašnjavati" ondašnjoj ministrici Željki Antunović, a jedna je bila posve cenzurirana.

Podnaslov knjige je "Prekomjerno garantiranje istine", a na naslovnici se nalazi karikatura vjeroučitelja-karikaturista Tihomira Lovrića, koji je sa svojim provokativnim karikaturama ovoga proljeća uzburkao crkvene duhove.

 

don Kaćunko

 

Ona prikazuje Kaćunka kako potpaljuje raketu s natpisom "sveti rat", a sam Kaćunko navodi kako je ta karikatura "besplatna reklama karikaturistu Lovriću koji nije tražio suglasnost od likova koje je svojim radovima više nego (uspješno) karikirao".
      
Knjiga će sigurno naći svoju publiku u antiNatovski nastrojenoj javnosti, na što Kaćunko i cilja npr. već na trećoj stranici posvetom "Mila zemljo naša, krvlju NATOpljena... Teci, Jadro, teci - ti ne smiješ stati!". Prvi čitatelji su u tim Kaćunkovim stihovima već iščitali Kaćunkovu potporu Jadranki Kosor, no on to negira.

- Ne možete vjerovati! Pa to se odnosi na rijeku Jadro, a ne na našu premijerku - objašnjava don Kaćunko.

Ocjenivši kako nismo naivni da ne bismo znali što iz Haaga od nas traže, Kaćunko je rekao kako se nada da će glavni haaški tužitelj Serge Brammertz na stol ubrzo dobiti i njegove "topničke dnevnike".
 

 

don Kaćunko
Goran Prpić? Neee... Don Kaćunko!

 

Povezani članci

Who's Online

We have 166 guests and no members online