Hrvatska nečista savjest pod povećalom Tomislava Jakića

Komu dopadne u ruke drugo, dopunjeno izdanje knjige Tomislava Jakića "Nisam zavijao s vukovima“ (NVO Gariwo, Sarajevo, prosinac 2013.) imati će pred sobom zanimljivo štivo. Bivši poznati komentator-mentor u Vanjskopolitičkoj redakciji Televizije Zagreb, a kasnije vanjskopolitički savjetnik predsjednika RH Stjepana Mesića, zabilježio je na 630 stranica intrigantne pojedinosti o zločinačkom mraku tzv. NDH, poslijeratnoj Jugoslaviji maršala Josipa Broza Tita, Udbi, Titu kao čovjeku i svjetskom državniku, njegovom projektu nesvrstanosti, raspadu SFR Jugoslavije, Franji Tuđmanu te okolnostima njegova dolaska na vlast i uspostave RH, neoustaštvu, antisemitizmu u RH, Stjepanu Mesiću u njegovih dva mandata, događajima što su uslijedili...

KNJIGE

Vučji čopor ponovo pokazuje očnjake

Piše: Marijan Vogrinec / e-Novine
Izvor: e-Novine


U Hrvatskoj je Jakićeva knjiga sramotno medijski prešućena. Najveći dio ljudi o kojima piše, nerijetko pod negativnim reflektorom (Ninoslav Pavić, Mirko Galić..), još su živi, neki se kite velikim nacionalnim zaslugama (Antun Vrdoljak) ili uživaju u uglavnom nezasluženim počastima (Žarko Domljan, 580 povlaštenih državnih dužnosnika s više od 8000 kuna mjesečno), a dio ih je još aktivan u politici i javnom životu (Stjepan Mesić, Ivo Josipović..).

Mnogima je Tomislav Jakić neugodan svjedok. Najradije bi da nema njegove knjige, koja je uzburkala nečiste savjesti i lažne javne slike o ljudima i događajima, kakve su izgradili sami o sebi ili muljatorski platili da to za njih učine drugi.

tomislav jakić

Jakić nije običan svjedok toga kako su vukovi zavijali od 1990-ih godina, nego - krunski svjedok toga što su istaknuti pojedinci i skupine (i kako) radili u pojedinim razdobljima novije hrvatske povijesti.

Autor neugodno ubada u jalovu svijest i prljavu savjest „legendi“, a to najviše boli. On bez milosti otkriva tko je tko u vučjem čoporu i zašto taj čopor danas, kad su sve kosti temeljito oglodane i oblizane, zavija sve žešće. Prizivajući neke nove obračune, kobna međunacionalna zla i krv unutar samoga hrvatskog korpusa.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 277 guests and no members online