Film i društvo: Subversive Festival u Zagrebu

Subversive FestivalU Zagrebu će se od 5. do 19. svibnja održavati Subversive Festival. Srećko Horvat, direktor konferencije i Subversive Foruma, rekao je da Festival nastoji, uz okupljanje više od stotinu intelektualaca i aktivista te pedesetak organizacija i pokreta, barem nakratko ucrtati Zagreb na mapu promišljanja krajnje potrebnih alternativa, ne samo za Hrvatsku, već i Europu. Daljnje privatizacije, poskupljenje cijena, promjene zakona o radu, mjere štednje na svakom koraku guše Europu, samo u posljednjih nekoliko tjedana svjedočili smo generalnim štrajkovima u Češkoj, Španjolskoj i Sloveniji te padovima rumunjske i nizozemske vlade, popis se širi, a misliti da se Hrvatska i sama neće uskoro naći na njemu ne samo da je politički kratkovidno, već predstavlja i opasnost koja uz produbljenje recesije nosi i klicu kojekakvih ekstremizama ...

FILM I DRUŠTVO

Subversive Festival u Zagrebu

Izvor: Hina, Slobodna Dalmacija

Velimir Grgić je, predstavivši filmski program Subversive Festivala ustvrdio da je ovogodišnje izdanje jedno od najboljih do sada, a izbor igranih i dokumentarnih filmova u glavnom i popratnom programu "aktualan je, zanimljiv i subverzivan".

Najavio je svjetsku premijeru filma "Katastrojka" Katerine Kitidi, čiji je prethodni film "Dugokracija" o uzrocima grčke dužničke krize imao milijunsku gledanost. U novom filmu redateljica se bavi ruskom privatizacijom devedesetih godina, o čemu će se s njom nakon projekcije prirediti razgovor.

PROČITAJTE VIŠE...

Subversive Festival

Povezani članci

Who's Online

We have 175 guests and one member online

  • admin