O mladosti, o mladosti..

IzviđačiDeveta smotra Saveza izviđača Hrvatske (SIH), kao devetodnevno logorovanje 850 sudionika počelo je danas na Petrovoj gori, prenosi Hina. Šumsko logorovanje izviđačkih odreda iz 13 županija, na kojoj će se polagati razne vještine, primjerice u podizanju logora, prvoj pomoći, topografiji, rukovanju alatom,.. ali i stjecati nova prijateljstava, uz druženje, veselje, zabavu i ove će godine proći bez mladosti iz naše Općine, općine koja se s pravom diči da je jedna od općina s najvećim natalitetom u Lijepoj našoj, no kad tu svoju sve brojniju mladost treba kasnije usmjeravati u njihovom odrastanju i razvijanju u zdrave, obrazovane, radišne i odgovorne mlade osobe koje misle svojom glavom i koje će graditi jedno bolje, humanije i pravednije društvo od ovog današnjeg, onda zajednica jednostavno zakaže...


NE GORE VIŠE LOGORSKE VATRE

Piše: Mladen Banović

Izgubismo i ono što smo nekad imali, korijenje ljudskosti i zajendištva je skoro već potpuno počupano, a iz divljeg vrta naše nebrige, otuđenosti i samodopadnosti rastu mladice koje svoju budućnost i prosperitet ne vide u obrazovanju, marljivosti, upornosti i radu, nego prvenstveno u članstvu opskurnih stranačkih mladeži.

A nekad, ne tako davno, ova sredina bila je nadaleko poznata baš po svojoj mladosti, mladosti koja je ljeti bila okupljena oko logorskih vatri, omladinskih akcija, plaža, sportskih igrališta, nevandaliziranih parkova, ludih noćiju uz gitare i pjesmu, ponoćna kupanja,..

Stoga, bivši izviđači, ravnatelju, tvorničari, ili bilo tko drugi... upalite u mistu opet logorske vatre!

Barenko na jednu noć...


Povezani članci

Who's Online

We have 359 guests and no members online