Kino Mediteran Omiš

Stižu novi mediteranski filmovi u "ljetno kino" u dvorištu Osnovne škole u Omišu. Posljednji film na programu ovog ljeta je:

Utorak, 29.8. 21h Funne: Djevojke koje sanjaju more / Funne: Sea Dreaming Girls – dokumentarna komedija

FUNNE: DJEVOJKE KOJE SANJAJU MORE su dokumentarac koji će vas nasmijati do suza - priča o grupi 80-ogodišnjih bakica koje nikad nisu vidjele more i koje donose odluku - skupit će sredstva kako znaju i umiju da bi na more otišle ni manje ni više nego u Hrvatsku!
Filmovi se prikazuju i s HR i s EN titlovima, a ulaznice su 20 kuna. Ekipa iz Kina Mediteran obećava Omišanima i zimska filmska druženja u Ilirskom sjemeništu. Uživajte u filmovima!

Izvor: Kino Mediteran Omiš

Ponedjeljak, 28.8. 21h DRUGA MAJKA / The Second Mother - humorna drama

"Druga majka", sjajna je i duhovita brazilsko-portugalska drama o kućanici Val, kojoj se cijeli život okrene naopkaoo kad joj njena liberalna kći dođe u posjet.. Val radi kao kućna pomoćnica i svoj posao shvaća vrlo ozbiljno. U uvijek savršenoj uniformi odano ispunjava sve potrebe svojih nadređenih, istovremeno brižno odgajajući njihovog sina Fabihna. Elegantna kuća za koju se brine savršeno je organizirana, dok jednoga dana u posjet ne dođe Valina mlada i ambiciozna kćer Jessica. Njezina poletnost i samopouzdanje do temelja narušavaju strogu ravnotežu i čvrsti klasni poredak kućanstva. Dok napetost raste, Val mora odlučiti kome je zapravo odana i što je spremna žrtvovati. Kroz mračni humor i opipljive likove, Anna Muylaert gradi intenzivnu dramu o sudaru starih principa i novih svjetova. Film je osvojio više od 20 nagrada diljem svijeta, uključujući posebno prizanje žirija na Sundanceu te nagradu publike na Berlinaleu.