Kino Mediteran Omiš: Dnevnik Diane Budisavljević

Jesensko-zimsku sezonu prikazivanja novih nezavisnih filmova u Omišu Kino Mediteran nastavlja uz projekciju hrvatskog filma "Dnevnik Diane Budisavljević", apsolutnog pobjednika Pulskog filmskog festivala. U Kinu Mediteran Omiš posebno su ponosni što će se projekciji u subotu, 19.10. u 19 sati pridružiti i redateljica filma Dana Budisavljević koja će nam predstaviti film i s kojom ćemo razgovarati nakon projekcije. Film se prikazujemo u klimatiziranoj dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku, a ulaznice po cijeni od 20 kuna možete kupiti sat vremena prije projekcije. Dio ulaznica dostupan je za rezervaciju, a svi koji rezerviraju ulaznice moraju ih predignuti pola sata prije projekcije. Film je u konkurenciji Vrdoljakovog "Generala" nagrađen Velikom zlatnom arenom za najbolji film, Zlatnim arenama za režiju, montažu i glazbu te nagradama publike i filmskih kritičara.. "Dnevnik Diane Budisavljević" istinita je priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima..

KINO MEDITERAN OMIŠ

Dnevnik Diane Budisavljević

KRATKI SINOPSIS

U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj na snazi su rasni zakoni. Diana Budisavljević u jesen 1941. doznaje da se majke i djeca pravoslavnog podrijetla odvode u logore u blizini Zagreba. Broj i oznaku nepodobnog dobiva i njezin suprug, poznati zagrebački liječnik Julije Budisavljević. U atmosferi straha i prijetnji, nepokolebljiva i predana ideji humanosti, Diana s nekolicinom prijatelja iz svoga stana pokreće riskantnu akciju kojom je od sigurne smrti spašeno više od 10 tisuća djece. Završetkom rata njezino austrijsko podrijetlo postaje nepoželjno, a zasluge za najveću akciju spašavanja u Drugome svjetskom ratu prešućene do današnjih dana.

‘Dnevnik Diane Budisavljević’ istinita je priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima.

Režija: Dana Budisavljević
Uloge: Alma Prica, Igor Samobor, Ermin Bravo, Mirjana Karanović, Areta Ćurković
Godina: 2019.
Trajanje: 88 minuta
Zemlja: Hrvatska
Žanr: drama, igrano-dokumentarni
Distribucija: Hulahop
Ulaznica: 20 kuna

Kino Mediteran održava se uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Zaklade "Kultura nova" i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Gostovanja u Omišu su pod pokroviteljstvom Grad Omiš - službena stranica, Turistička zajednica Grada Omiša i u suradnji s Centar za kulturu Omiš.

Povezani članci

Who's Online

We have 217 guests and no members online