Kino Mediteran Omiš: japanski 'Mirai' i 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj'

U utorak, 19.3., Kino Mediteran Omiš na Priko, u dvoranu nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa, donosi dvije filmske projekcije. U 18 sati pogledajte film "Mirai" Mamoru Hosode. Film je na japanskom jeziku sa hrvatskim titlovima. Glavni lik je 4-godišnji dječak Kun, kojem se s dolaskom njegove novorođene sestre, svijet okreće naglavačke..
U 20 sati slijedi projekcija hit filma "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" Predraga Ličine. Prva je to hrvatska zombi komedija, s vrhunskom glumačkom ekipom. Priča iz budućnosti u kojoj zagrebačkog bonvivana Miću i filmsku heroinu Franku, Horvatku, zombi epidemija zatiče potpuno nespremne i vodi ih u avanturu punu ponekad smiješnih, ponekad strašnih, a najčešće ludih situacija. Jedno je sigurno: sve su im prepreke izazov, a cilj je samo jedan: preživjeti!

KINO MEDITERAN OMIŠ

Projekcije se održavaju Ilirskom sjemeništu, a blagajna otvara pola sata prije projekcije. Ulaznice su 20 kuna :)

18.00 - Mirai
https://www.kinomediteran.hr/filmovi/mirai/
Film je na izvornom jeziku sa hrvatskim titlovima.
Mamoru Hosoda / Japan  / 96' / 2018

Glavni lik je 4-godišnji Kun, kojem se s dolaskom njegove novorođene sestre, svijet okreće naglavačke. Sestra, nazvana Mirai (u značenju: budućnost), vrlo brzo osvaja srca cijele obitelji, no to Kunu uopće ne odgovara. Jednog dana, ljut oko toga što on sam više nije centar pozornosti, skrivajući se u vrtu susreće nepoznate goste, uključujući i svoju sestru, Mirai, ali kao tinejdžerku..
Film je na izvornom jeziku sa hrvatskim titlovima.

20.00 - Posljednji Srbin u Hrvatskoj
https://www.kinomediteran.hr/filmovi/posljednji-srbin-u-hrvatskoj/
Predrag Ličina / Hrvatska, Srbija / 90' / 2019

Prva hrvatska zombi komedija, s vrhunskom glumačkom ekipom. Priča iz budućnosti u kojoj zagrebačkog bonvivana Miću i filmsku heroinu Franku zombi epidemija zatiče potpuno nespremne i vodi ih u avanturu punu ponekad smiješnih, ponekad strašnih, a najčešće ludih situacija. Jedno je sigurno: sve su im prepreke izazov, a cilj je samo jedan: preživjeti!

Kino Mediteran održava se uz potporu Zaklade «Kultura nova», Hrvatskog audiovizualnog centra i Splitsko-dalmatinske županije, a gostovanje u Omišu je pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Omiša i u suradnji s Centrom za kulturu Omiš.