Ipak se ne vraćamo u ljetno kino..

NAJNOVIJE: Zbog "šuma u komunikacijskom kanalu" između Kina Mediteran Omiš i OŠ Josip Pupačić Omiš, otkazuju se projekcije filmova najavljene za utorak i srijedu jer je na lokaciji kina, dvorištu škole, sada malo gradilište. Najavljeni filmovi prikazati će se kroz jesen-zimu u dvorani u nekadašnjem Glagoljaškom Ilirskom sjemeništu na Priku gdje se s projekcijama počinje u listopadu.

Nakon male pauze Kino Mediteran se vraća u Omiš sa posljednjim ljetnim gostovanjem na kojem ćete moći pogledati ovogodišnje ulove sa Festivala mediteranskog filma Split koji su zajedno plovili po kinima ovoga ljeta.
U utorak, 28.8. u 20:30 u dvorištu Osnovne škole Josip Pupačić igra talijanska romantična komedija "Skrivena boja stvari" koja je otvorila ovogodišnje izdanje festivala, a u srijedu (29.8.) u 20:30 na istoj lokaciji gledamo španjolsku dramu "Div", dobitnika čak 10 nagrada Goya te posebne nagrade žirija na festivalu u San Sebastianu. Cijena ulaznica je 20 kuna kao i svih ranijih godina, a svi filmovi imaju i hrvatske i engleske titlove pa su dostupni i domaćim i stranim posjetiteljima. Ulaznice su u prodaji pola sata prije projekcije.  Dodatne informacije o omiškom Kinu Mediteran i detalje o filmovima možete pronać ovdje, a mi se vidimo uskoro u kinu!

Skrivena boja stvari / Emma

Teo je marketinški stručnjak. Zavodljiv i šarmantan, uživa u životu kao ljubitelj žena. Emma je lijepa, živahna i slijepa od svoje 16. godine. Sljepoća je, međutim, nije spriječila da postane osteopat i okruži se sjajnim prijateljima, iskorištavajući puni potencijal života. Kada se prvi put susretnu, Teo je očaran Emminim seksi glasom. Privučen jer nikada nije bio sa slijepom ženom, poziva je na spoj. Emma je previše pametna da upadne u iluziju ljubavi s Teom, no suprotno svim izgledima, on je taj koji će se zakačiti. Talijanski redatelj Silvio Soldini i zvijezda Valeria Golino udružili su snage u neobičnoj i zabavnoj romantičnoj komediji premijerno prikazanoj na filmskom festivalu u Veneciji.

Div / The Giant

Sjever Španjolske, 1843. Martin se vraća kući nakon rata i ostaje u čudu kada vidi da je njegov brat Joaquin narastao toliko da je postao div. Ipak, Joaquin je beskoristan za obiteljski rad oko njihove siromašne kolibe. Kako bi doprinijeli obiteljskom ekonomskom stanju, Martin i Joaquin kreću na putovanje pretvarajući diva u cirkusku točku, nastupajući na trgovima, u kazalištima i vodećim cirkuskim lokacijama širom Europe. Uskoro, pak, shvaćaju da je svijet zabavljačke industrije svijet neslućenih izazova, laži i izdaje. Svijet u kojem što veći dolazite, teže padate. Film je dobitnik čak 10 nagrada Goya te posebne nagrade žirija na festivalu u San Sebastianu.

Povezani članci

Who's Online

We have 285 guests and no members online