Mali Rat: Mali Mravi sve povukli, Stanko Sušak skinio pršut, a 1.500 ljudi se dobro zabavilo

Ribarska večer na Malom RatuU organizaciji Mjesnog odbora Mali Rat – Orij, na plaži, koja je bila zaista pretjesna da primi blizu 1.500 posjetitelja, održana je tradicionalna Maloratska ribarska večer. Posjetitelji su guštali uz sportsko-zabavne igre, muziku banda "Boss", ribarske delicije s žara, poljički soparnik, dobru kapljicu. U potezanju konopa, u kojem se natjecalo osam ekipa, najbolji su bili "Mali Mravi" iz Malog Rata, u sastavu: Vlade Kraljević, Marino Bilić, Tomislav Skender, Darko Petrić – Bafa, Filip Čopac i Stipe Čopac ...


MALI RAT

Ribarska večer na Malom Ratu

Ribarska večer na Malom Ratu

Piše: Davor Grgat
Slike:
Davor Grgat, Ante Jerčić

Skidanje pršuta s jarbola, privukla je veliku pozornost, a osmorica takmičara, oko 2 sata iza ponoći, su u dva pokušaja bili neuspješni, i tek u trećem pokušaju mladi Stanko Sušak, sa Suhog Potoka uspio je uhvatiti pršut i skupa s njim pao u more, a veselje se nastavilo čašćenjem na obližnjem brodu, na očigled brojnih posjetitelja sa plaže.

Ribarska večer na Malom Ratu
  Skidanje pršuta...

Bogat vatromet i lutrija dio su ovogodišnje Maloratske ribarske fešte, koju će mnogi dugo pamtiti. Svaka čast organizatoru na dobro obavljenom zadatku, poglavito Vladi, Petru, Jozi, Anti, Mariju, Tomi, Tomislavu, Darku, Filipu, Stipi, koji su uz svoje kolege i neumorne kolegice ovaj zahtijevan posao obavili dobro i savjesno.

Ribarska večer na Malom Ratu

Dobro je što Maloraćani priređuju ovakve fešte svake godine, ma šta dobro - odlično! Kako za domicilno stanovništvo tako i za brojne goste-turiste, koji su željni šušura i zabave. I ova je Maloratska ribarska večer potrajala je do ranih jutarnjih sati, a kako i ne bi kada su se svi zabavljali, a pristupačnog jela i pića nije falilo, a uz to se uz "Bosseve" i plesalo u svih 16!

Ribarska večer na Malom Ratu

Bilo je i onih posjetiitelja ove fešte koji su ovdje, nakom dužeg vremena vidjeli prijatelje, poznanike i malo duže popričali. Pogotovo o onim legendarnim ribarskim feštama u Malom Ratu tijekom 80-ih. Uostalom, zašto ovakva druženja služe nego pustiti brigu na veselje, odnosno ne razmišljati o svakodnevnim problemima i teškoćama.

Ribarska večer na Malom Ratu

Ako pogledamo drugu stranu medalje, pitamo se da li je organizator razmišljao i o tome da se je ovom prilikom okupilo oko 1.500 posjetitelja na tako malom i uskom prostoru. Znam da će mnogi reći, raspoloživi prostor je takav kakav je i ne možemo ga mijenjati. No da li je moguće razmišljati da se prostor za ovu namjenu dislocira malo istočno ili zapadno?

Ribarska večer na Malom Ratu

Ne bi bilo loše da se prostor za ovu namjenu preusmjeri sve do autobusne stanice, gdje bi se uz „male pare“ dobio prostor za nekoliko stotina posjetitelja i još veću veselicu.

Ribarska večer na Malom Ratu
Ribarska večer na Malom Ratu
Ribarska večer na Malom Ratu
Ribarska večer na Malom Ratu
Ribarska večer na Malom Ratu
Ribarska večer na Malom RatuRibarska noć na Malom RatomRibarska noć na Malom RatomRibarska noć na Malom RatomRibarska noć na Malom RatomRibarska noć na Malom RatomRibarska noć na Malom RatomRibarska noć na Malom RatomRibarska noć na Malom RatomRibarska noć na Malom Ratom

Povezani članci

Who's Online

We have 260 guests and no members online