Priča o malom balunu na Suhom Potoku

MNK Sveti Roko!Pred više stotina Jeseničana i Dugoraćana, na čelu s načelnikom općine Dugi Rat Jerkom Roglićem, te njihovih gostiju, nedavno je proslavljena 20. godišnjica MNK "Sv. Roko" - Jesenice. To je bila prililka da sa na jednome mjestu nađu generacije sportaša koji su dugi niz godina igrali za ovaj tim. A kako je sve počelo prisjeća se jedan od osnivača malonogometnog kluba Marin Ivanišević, popularni Doktor ...

OD "GALEBA" DO PONOSA JESENICA

Priča o malom balunu na Suhom Potoku

Piše: Davor Grgat
Izvor: Slobodna Dalmacija

"Još 1973. godine na Suhom Potoku je osnovana ekipa u  malom nogometu pod imenom ‘Galeb’. Dugi niz godina nastupali su u prvoj ligi Omiša i diljem Dalmacije, osvajajući kupove i prvenstva, a 1993. godine, nakon ravnih 20 godina djelovanja, ‘Galeb’ je preimenovan u ekipu ‘Sveti Roko’ - Jesenice, koja je tim povodom proslavila 20- godišnji jubilej. ‘Sveti Roko’ - Jesenice nastavak je ekipe MNK ‘Galeb’ i ‘Suhi Potok’ koji je djelovao prije ravnih 40 godina.

MNK Sveti Roko - Jesenice

U početku su bili igrači uglavnom iz Suhog Potoka, s nekim igračem iz susjedstva, a poslije smo okupili igrače s područja cijele župe Sv. Roka, što znači iz Bajnica, Krila, Suhog Potoka, Sumpetra, Maloga Rata, Kruga Zeljovića i Jesenica, Orija i Dugog Rata.

Ekipa ‘Sv. Roka’ u više je navrata osvojila Kup Omiša, nastupala je na bezbrojnim turnirima diljem Dalmacije, a imala je i međunarodnih utakmica, što se može konstantirati da smo pronašli najbolji način za rekreaciju i druženje u našoj župi...“, ističe popularni doktor, Marin Ivanišević.

- Veliki broj njih poslije su bili izuzetni igrači, a među prvima je zasigurno današnji predsjednik udruge „Jesenice“, jedan od najboljih golgetera u omiškoj ligi, Jurica Ivanišević, te Dalibor Marčić, s brojnih trofeja, zatim Njonja Marčić, poznati igrač maloga baluna, inače igrač velikog baluna, legenda "Orkana“.

Osobiti doprinos dali su i Kružani - Jure i Ive Žilić, te Zeljovićanin Drago Klarić, koji je nastupao u 1. hrvatskoj malonogometnoj ligi i zasigurno je jedan od boljih igrača. Mada sam ja preferirao starije igrače, među kojima se isticao Robert Spain, pa brat mi Ivica Ivanišević, te Frane Brahović i brojni drugi - kaže Ivanišević.

Dr Ivanišević

Na fešti se u dvorištu iza Blagajne peklo tele od 87 kilograma koje se dijelilo besplatno.

Povezani članci

Who's Online

We have 107 guests and no members online