Vukovar: U Koloni sjećanja bit će više od 30.000 sudionika

VukovarU Koloni sjećanja koja će 18. studenoga na 20. obljetnicu obilježavanja vukovarske tragedije u Domovinskom ratu proći gradskim ulicama od Opće bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, bit će više od 30.000 sudionika. Kolonu će predvoditi pripadnici 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine branila Vukovar, a osim stijega 204. brigade te stijega Republike Hrvatske, grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, prvi put bit će nošeno i 144 stijegova svih ratnih hrvatskih postrojbi. Naravno, u koloni će tradicionalno biti i dugoraćani čiji je posjet Vukovaru organizira Općina Dugi Rat u suradnji s turističkom agencijom Cyntus i Duće tours-om, te oni sumještani i žitelji okolnih naselja koji će se u svom aranžmanu uputiti put grada heroja pokloniti se žrtvama tragedije ...


svijećaVUKOVAR NA 20 OBLJETNICU TRAGEDIJE

Koloni sjećanja bit će više od 30.000 sudionika

Izvor: Hina

Ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kojim će se obilježiti 20. obljetnica vukovarske tragedije u Domovinskom ratu, održava se od 11. do 20. studenoga pod geslom "Hrabri ljudi".

Gradonačelnik Željko Sabo zamolio je, s obzirom da se nalazimo u predizbornom vremenu, da se izbjegne svako korištenje vukovarske tragedije u predizborne svrhe, a načelnik Vukovarske policije Fabijan Kapular izvjestio je kako će 18. studenoga područje grada Vukovara od 8 do 16 sati biti zatvoreno za sav kamionski promet, dok će svi autobusi sa sudionicima obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara biti usmjeravani na parkiralište nekadašnjeg Borovo Commercea u gradskoj četvrti Borovo Naselje odakle će do grada voziti besplatni gradski javni prijevoz. Promet osobnim automobilima pojedinim ulicama ograničit će se od 8 do 11 sati.

hrabri ljudi - Vukovar

Povezani članci

Who's Online

We have 72 guests and no members online