Predstavljen priručnik 'Domovinski rat'

Čitanka-priručnik za učitelje povijesti u osnovnim školama i nastavnike povijesti u srednjim školama, "Domovinski rat" autora Nikice Barića, Darka Dovranića, Tamare Janković, Ante Nazora, Domagoja Novosela i Emila Petrocija, predstavljena je u utorak navečer u prostorijama nakladnika Školske knjige u Zagrebu. Priručnik za učitelje donosi podatke o političkom vodstvu i vojnim zapovjednicima zaraćenih strana u Domovinskom ratu, statističke podatke, odnosno žrtve i materijalna razaranja, povijesne zemljovide, pregled političke povijesti Domovinskoga rata, pregled vojne povijesti Domovinskoga rata, skrb i brigu za civile u Domovinskom ratu, prilog Domovinski rat u tekstu i slici s povijesnim izvorima i pitanjima te prilog o radionicama o Domovinskom ratu. Na kraju je objavljena literatura i popis fotografija..

Predstavljen priručnik 'Domovinski rat'

Izvor: Hina

O novom nastavnom priručniku govorili su predsjednik Uprave Školske knjige Ante Žužul, recenzenti Marijana Marinović i Žarko Ćorić te autori Ante Nazor, Nikica Barić, Domagoj Novosel, Tamara Janković, Emil Petroci i Darko Dovranić.

Ante Nazor je istaknuo kako je ovaj priručnik pisan za hrvatski nastavnike koji predaju predmet povijesti u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Nastojali smo pokazati uzorke rata i kontinuitet velikosrpske politike, rekao je Nazor dodavši kako je cilj velikosrpske agresije na Hrvatsku i BiH bio da svi Srbi žive u jednoj državi. Naglasio je kako je u tom ratu cilj velikosrpke politike bio osvajanje hrvatskoga teritorija te dodao kako su to pokazali i u ovom priručniku.

Povezani članci

Who's Online

We have 156 guests and no members online