Hrvatske bujice i poskoci

Zanimljive podatke "šeraju" nezavisne inicijative u ovo doba godine. Mještani naše općine u prošloj su godini temeljem nameta vodnog doprinosa uplatili skoro pola milijuna kuna "Sinjskim" Hrvatskim vodama, koji su vratile Općini Dugi Rat 8 % uplaćenog (37.000 kn), a na područje naše općine, na usluge održavanja 20-ak potoka, bujica, odvodnih kanala, na košnju trave, sječu šiblja i naraslog raslinja, uklanjanje nanosa iz potoka i korita bujica utrošili su 655.404 kuna, saznaje Inicijativa mještana Općine Dugi Rat.
Ma na što su utršili 655K kuna? Koje su to potoke i bujice čistili i kada, čovijek se zapita kada pogleda sljedeće Inicijativine fotografije raslinja nad npr. odvodnim kanalom u Sumpetru. Da ne spominjemo sad stanje "šuma" oko odvoda i potočića u Dugom Ratu, Dućama i ostalom dijelu Jesenica. Sudeći po vidljivom "Sinjski" fantomi nam održavaju odvode i potoke, a "Sinjski" faraoni naplaćuju račune za neviđeno. Dokad tako, gospodo!  Iz Inicijative mještana Općine Dugi Rat poručuju da će poslati upit faraonima, pardon Hrvatskim vodama, kada su i gdje zadnji put očistili odvodne kanale na području naše općine.

Izvor: Inicijativa mještana Općine Dugi Rat, MB

Ovako izgleda Javno vodno dobro u Sumpetru. Hrvatske vode jako se loše, zapravo nikako ne brinu o svojoj imovini i ne održavaju je, a po zakonu su to dužni. Radi se o čestici katastarskog broja 8053 KO Jesenice površine 99m². Ista se nalazi ispod ex Studenca i vrtića na Sumpetru.

Povezani članci

Who's Online

We have 511 guests and no members online