U Sumpetru otvorene nove prostorije Športskog ribolovnog nautičkog društva Sv.Petar

SumpetraniU Sumpetru su jučer službeno "otvorene" nove prostorije Športskog ribolovnog nautičkog društva "Sv. Petar" koje su namjenjene za sportske aktivnosti društva, ali i za druženje Jeseničana, naročito jeseničke mladosti, žena, ali i umirovljenika.  - "Godinama je ovaj prostor u Sumpetru služio kao prodavaonica", kaže nam Jozo Klarić, "a kako se nedavno prodavaonica tvrtke "Studenac" preselila u novi prostor, na inicijativu Sumpetrana Općina Dugi Rat, vlasnik prostora, na čelu s našim načelnikom odlučila je dati ovaj prostor na korištenje mještanima Sumpetra"."Prostor je dan na korištenje našoj udruzi, a koristiti će se uglavnom za sportske aktivnosti.." - nadodao je Tihomir Zemunik predsjednik Športskog ribolovno nautičkog društva "Sv. Petar" Sumpetar ...

SUMPETAR

Otvorene nove prostorije Športskog ribolovnog nautičkog društva Sv.Petar

Tekst i slike: Davor Grgat

Pred oko 150 mještana Sumpetra, a u nazočnosti načelnika općine Dugi Rat Jerka Roglića, župnik don Nenad Čondić, 15. travnja 2012. godine je blagoslovio novootvorene prostorije Športskog ribolovnog nautičkog društva "Sv. Petar", koje će koristiti i članovi Matice umirovljenika kao i udruga mladeži.

Sumpetrani

Kao što je poznato, na području naše Općine, unatoč činjenici što iz dana u dan imamo sve više mladih vrijednih i društveno aktivnih djevojaka i mladića, koji se sve uspješnije bave sportom, kao i onih naših djedova i baka preko 65 godina starosti, koji su završili svoj radni vjek, ali godinama osjećaju manjkavost prostora za uspješniji druženje i rekreaciju.

Često ti javni prostori ne moraju biti veliki, i bogzna kako uređeni, već samo da su prikladni za obavljanje one najosnovnije zadaće, bavljenjem sportom kako bi sutra ti naši mladići i cure bili aktivniji pa i bolji sportaši ili jednostavnog u primjeru umirovljenika da se druže i što više bave rekreacijom.

Upravo jedan takav javni prostor, u nedjelju je "pušten u promet" u nadi da će se prostor maksimalno iskoristiti, a njihovim korisnicima pružiti brojne i ugodne trenutke.

sumpetar

Kako je došlo do realizacije ovog projekta, upitali smo Jozu Klarića pok. Ivana, koji je ustvrdio:

"Najprije trebamo odati priznanje onima koji nisu među nama, a koji su tvorci ove zamisli. Bez njih ne bi bilo ništa. Ova prostorija je bila odavno prodana, i u roku od dva dana trebalo je sve rušiti i kopati temelji za izgradnju obiteljske kuće.

Međutim, razumni, bistri ljudi, dalekovidni i oštroumni ocjenili su opasnost da će se zauvijek izgubiti ovaj teren. Obraćali su se na sve strane i uspjeli stornirati već potpisani ugovor o prodaji ovoga prostora.

Sumpetrani

U tome im je mnogo pomoglo rukovodstvo bivše Tvornice "Dalmacija", u kojem su radili brojni naši mještani. Turističko društvo je isplatilo troškove a godinama je ovaj prostor služio kao prodavaonica.

Kako se je nedavno "Studenac" preselio u novi prostor, Općina Dugi Rat, na čelu s našim načelnikom je odlučila dati ovaj prostor na korištenje mještanima...".

Evo što o tome kaže Tihomir Zemunik, predsjednik Športskog ribolovno nautičkog društva "Sv. Petar" Sumpetar:

"Ideja je bila prisutna već duže vrijeme, ali nismo je mogli ostvariti jer su nam se preprečile brojne teškoće. Konačno je te prostorije napustio i "Studenac", pa je naše Općinsko vijeće na čelu s načelnikom odlučilo dati ovaj prostor na korištenje našoj udruzi, a koristiti će se uglavnom za sportske aktivnosti."

Sumpetrani

Ni umirovljenici nisu zaboravljeni pa će tako članovima Matice umirovljenika dobro doći ovaj prostor, a istočni manji dio prostora je namijenjen za mladež. Na katu, doduše nešto menjeg prostora, preuredit će se za potrebe i rekreaciju (fitness) žena.

Nakon otvaranja prostorija, slijedila je poprilično bogata zakuska, u kojoj su uz pečeno, sir, pršut i jasno soparnik bila i razna pića, tako da je svatko našao nešto dobrog za sebe, pa netko poput ironičnog kaže: "A koliko će ih doći na slijedeći sastanak...?" No, možda sad to i nije toliko važno koliko sama činjenica da su dobili prostor za društveni rad, a kako će ga sami iskoristiti, to je njihovo pitanje.

Sumpetrani

Uostalom, uvjerit ćemo se za godinu, dvije, pa na osnovu toga donijeti i zaključke. Do tada, dragi moji Sumpetrani, odnosno Jeseničani pa i Dugoračani, sada znajte koliko ste čekali ovaj prostor, i nemojte ga uludo koristiti, jer što bi rekli ljudi s početka naše priče, koji su začetnici ove zamisli, i koliko su truda i samoodricanja ugradili u ovaj projekat, a sve sa ciljem da nama bude bolje.

I zato ih nemojmo razočarati.

Povezani članci

Who's Online

We have 303 guests and no members online