Evo napokon i bodova u gostima

RK BIOGRAD - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  28:30 (16:17). Rijetka je ove godine "berba" bodova u gostima naših rukometnih "Dragovoljaca", pa nam valja proslaviti ovaj mali "podvig" naših rukometaša u Biogradu na moru, a kako drukčije (kad nismo bili na utakmici) doli "urbi et orbi" objavom, ma pravim "svjedočanstvom", jednog od najzapaženiji aktera na utakmici, iskusnog (ne)zgodnog krila Marka Perića, vječnoj enigmi za protivničke golmane i vatrene navijačice na nezaboravnima after-partijima u Plave Kave, Vanille,..
Evo i izvješća..

Novčić, laganih pet kuna, odlučilo je da prvi napad imaju domaćini i otovrio se "autoput" za Markića. Lagani prvi gol.. a mi u napadu traljavo spori, čak smo došli do pasive i na čuđenje cile dvorane moja malenkost prima balun i daje gol izvan 9 metri. Svi se vataju za glavu.. kako je to moguće!! Prvi dio utakmice se odvijao u igri gol za gol. Neskromno samo da ovlaš još spomenem da je gore navedeno krilo Dragovoljca od početnih 9 golova dalo čak 6. Čudo neviđeno. No dosta o Kraljeviću Marku, a malo o Dinu, Juri, Zeli, Jakovu i ostalim Dragovoljcima koji su zajedno izborili ovu vrijednu pobjedu. Tvrdo prvo poluvrijeme na koncu završava s minimalnom prednošću Dragovojca od 16:17. ..

Piše: FB Marko Perić

Drugo poluvrijeme počinje u istom ritmu, agresivna igra s obje strane diže publiku, pljušte i isključenja, a dižu se i tenzije.. Naša mlada beskompromisna uzdanica u obrani (i ponekad u napadu) Jakov Kutleša dobija crvendaća. No svejedno prvu osjetnu prednost rade gosti iz Dugog Rata. U 49. minuti semafor svijetli 20:24 za Dugoračane.

I kad bi neka druga ekipa mirno i pametno "iskontrolirala" utakmicu do kraja i pobjede, Dugoračani dramski upadaju u crnu rupu koja je fala Bogu i Svetom Josipu trajala svega 5 minuta. Pet minuta očajne igre i realizacije i semafor sada pokazuje 26:26.

Ulazimo u neizvjesnu završnicu utakmice i kad smo pomislili da smo gotovi, da smo se opet sami usosili, mladi lav Hrvoje Jakelić daje gol nade, ali odmah u sljedećem napadu svira se penal za domaćina. Ali kad je bilo najpotrebnije naš "ementaler" danas, vratar Stipe Maleničić lavovski brani penal! Sljedeći napad opet uspjevamo dati gol i već se lakše se diše..

Ostale dvije minute završnice igra se gol za gol i na kraju sudac sudi penal i za nas. Netko neiskusan bi vjerojatno podlegao pritisku, poput Zlaje zapucao pobjedu i finale, ali junak nedjeljne utakmice, vraško (ne)zgodno krilo za sve protivničke obrane i zgodne navijačice na after-partijima u Plave Kave, Vanille,.. rutinerski lagano zabija s crte od 7 metara i pobjedonosno zaključuje utakmicu.

Dragovoljac je pobjedio i nosi kući nove bodove. Pohvala cijeloj ekipi i treneru, a spomenimo još i da je i Dino "Stroj" Banović bio dobar, vrlo dobar.. Vamos Dragovoljac!!

Tako je zborio Marko Perić, iskusni pomorac i rukometni dragovoljac izvan sezone.

Povezani članci

Who's Online

We have 390 guests and no members online