Rukomet (M): Šesta pobjeda kod 'kuće'

RK HDRK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK KNIN 95  27: 24 (18:8) Najteže je dobiti utakmicu u kojoj su već svi unaprijed upisali nove bodove. To vam dođe kao neko nepisano pravilo. A pogotovo nama, Dragovoljcima! No, sve u svemu, da smo imali nekakvih problema s protivnicima, i nismo. Puno je bliže istini reći da smo, u biti, igrali protiv samih sebe. Ipak, i tu smo bili dovoljno uspiješni. Dojam će se ubrzo zaboraviti, pamtit će se nova pobjeda i novi bodovi. To je, ionako, najbitnije ...

Split, 30.11.2008.
Mala dvorana S.C. „Gripe“, 16.30
II. HRL. – Jug , X. kolo

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK KNIN 95 27: 24 (18:8)

Piše: Jere Air Ivanišević / rkhd.hr

RK HDIako smo na zagrijavanju bili malo neozbiljni, takav odnos nismo prenijeli i u utakmicu. Zapeli smo iz petnih žila te uz granitnu obranu i brzu kontru i polukontru gradili prednost tijekom prvog poluvremena.

Bilo je neki početničkih, nepotrebnih pogrešaka, ali ne u tolikoj mjeri da bi to imalo kakvog utjecaja na ishod i rezultat.

Malo pomalo, kako je vrijeme prvog dijela utakmice otcjecalo, bili smo sve uvjeljiviji i sigurniji. Na kraju poluvremena konačno je bilo okruglih +10 - 18:8!

Ali, kako to već u rukometnim bajkama biva, u drugom poluvremenu suprotna slika. Pošto smo na samom njegovom startu ostvarili i najveću prednost u ovom susretu od 11 razlike - 19:8, trener Plazibat je napravio par promjena u našem sastavu pruživši priliku mlađima.

RK HDNo, umijesto da mladići daju sve od sebe i barem održe tu veliku prednost, dozvoljavaju sebi opuštenost i nonšalanciju tipa The Mladicha, tako da nam je igra sve manje ličila na nešto, a sve više na - ništa.

Takav nam se pristup, ipak, nije osvetio, ali nije bilo u redu prema 50-ak dugoraćana i ostalih ljubitelja rukometa koji su nas došli gledati, ali ni prema nama ostalima.

Ali, kako ono pobjednici kažu, parafraziraju: "Pobjedi se ne gleda u zube!", pa nećemo puno o minusima ovdje ni mi (ostaviti ćemo ih za trening!).

RK HDU našem sastavu koplje ispred svih bio je Marko Perić, neumoljiv iz sedmeraca i ubojit iz kontre! U prvom su ga poluvremenu pratili Toni Tokić i moja malenkost, Jere Ivanišević, dok je tu ulogu u drugom dijelu preuzeo Dr. Frane Pleić koji se usto i prilično ispromašivao ovaj susret.

Kninski Perić bio je Mario Gubeljić, ali bez pomoći ostalih suigrača nije mogao sam protiv sviju! Iako je jedno vrijeme vratar Mrčela bio poprilično dobar, a bio se probudio i Mario Škegro. No, sve u svemu, nedovoljno za više od poraza.


R.K. „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“

RK Hrvatski dragovoljac
foto: Ranka Čizmić / Cropix na kvadrat

Joško Ivanišević, N. Čoko (1), M. Plazibat (1), M. Perić (10), Antonio Ivanišević (2), Jere Ivanišević (3), M. Skender (1), F. Pleić (4), S. Čulić, T. Tokić (3), V. Jerčić, M. Štrljić, M. Pivac (2).

Trener: Ante Plazibat
Sl. Predstavnik: Joško Čizmić
Isklučenja: 8 min
Sedmerci: 7/7


R.K. „KNIN 95“

J. Mrčela, M. Ljulj (1), G. Mijač, A. Jelić (1), G. Lelas (2), N. Duilo (2), M. Franjikić (1), M. Škegro (4), M. Šućur (3), A. Živković, D. Josipović, M. Grubeljić (10).

Trener: Mario Arapović
Isklučenja: 12 min
Sedmerci: 6/7


Suci:
Ivan Klapež i Ivan Pervan
Nadzornik: Vojo Musulin

Povezani članci

Who's Online

We have 232 guests and no members online