Pobjedili i osigurali plasman u Prvu ligu

RK HDMarko PerićRK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK BIOGRAD  28:24 (11:11). U 20. kolu II. HRL - jug Dragovoljci su ugostili petoplasiranu ekipu RK "Biograd". Igrači domaće ekipa, kojima je bio dovoljan 1 bod iz ove utkamice za konačan plasman u 1. ligu, u utakmicu su ušli s razmišljanjem "Lako ćemo...", što se i odrazilo na njihovu igru, posebno u prvom poluvremenu. Gosti su bolje otvorili utakmicu i poveli rezultatom 0:2, te su razliku od 1-2 gola razlike održavali sve do 12. minute, kada Dragovoljci napokon, unatoč lošoj igri i jako, jako lošem suđenju, poravnavaju rezultat, a potom i prelaze u minimalno vodstvo. Unatoč prelasku u vodstvo, Dragovoljci su se još "tražili" i još njihova igra nije bila na razini na kakvoj oni mogu i znaju igrati, te se utakmica nastavila igrati "gol za gol", sve do 22. minute, kada rade mini-seriju od 3:0 i odlaze na +3 (11:9). I kada smo svi mislili da su se napokon "pronašli", događa se ono što nikako nismo priželjkivali. Došlo je do nove ozljede u redovima Dragovoljaca. Ovoga puta, loša sreća je uhvatila Marka Perića, koji je, igrajući obranu, dobio udarac u glavu, tj. oko, te mu je leća rasjekla kapak. On je kraj utakmice dočekao na Hitnoj, gdje je odmah, po zadobivanju ozljede, odveden te je završio na šivanju (10 punata) ...


II. HRL - jug, 20. kolo

Solin,
24. 04. 2010.
GSD Bilankuša, gledatelja: 100


RK Hrvatski Dragovoljac - RK Biograd 28:24 (11:11)


RK HD


Piše: Ivana Banović
Foto: Ranka Čizmić,
M.B.


I kada smo svi mislili da su se napokon "pronašli", događa se ono što nikako nismo priželjkivali. Došlo je do nove ozljede u redovima Dragovoljaca...


RK HD


Ovoga puta, loša sreća je uhvatila Marka Perića, koji je, igrajući obranu, dobio udarac u glavu, tj. oko, te mu je leća rasjekla kapak. On je kraj utakmice dočekao na hitnoj, gdje je odmah, po zadobivanju ozljede, odveden te je završio na šivanju (10 punata).


RK HD - RK BIOGRAD


Utakmica se nastavila, te se Dragovoljci ponovo "gube" što gosti iskorištavaju i sada oni rade seriju od 3 pogotka i do kraja poluvremena poravnavaju na 11:11, rezultat kojim je i završilo 1. poluvrijeme.

U 2. poluvrijeme Dragovoljci ulaze nešto ozbiljnije i angažiranije i na samom početku stvaraju razliku, koja je do 35. minute narasla i do 4 pogotka prednosti.

RK HD - RK BIOGRAD

U 40. minuti gosti uspijevaju ponovo zaprijetiti i dolaze samo na pogodak zaostatka, al da naprave nešto više od toga, domaći igrači im nisu dopustili!

Tada Dragovoljci opet malo podižu tempo i stvaraju razliku od 2 pogotka, koju do kraja susreta podižu na +4 i rezultat 28:24.


RK HD - RK BIOGRAD


U ovom susretu, najviše su se istakli suci, Ivica Mandić i Duje Žanko, čije je suđenje bilo daleko ispod razine druge lige, pogotovo u prvom poluvremenu.

Ali dobro, može se dogoditi i da suci loše sude, al u ovoj utakmici je veći problem bio njihov nejednak kriterij, tj. šta uopće NISU imali nikakav kriterij suđenja!  Za iste startove, za koje su dosuđivai isključenja i sedmerce u korist Biograda, za Hrvatski Dragovoljac nisu dosuđivali ništa, ponekad čak niti deveterac!


RK HD - RK BIOGRAD


Svojim suđenjem ljudi u crnom su bacili sjenu na utakmicu, u kojoj je, pored tako lošeg suđenja, te preočitih i početničkih grešaka, teško do izražaja dolazila igra bilo koje od ekipa.

Najbolji strijelac susreta bio je Marko Galiot, koji je brojne asistencije Pleića, Stipičića, braće Perić i Plazibata pospremio u mrežu protivnika i postigao 12 pogodaka!


RK HD - RK BIOGRAD


Uz njega, na domaćoj listi strijelaca ističu se Mislav Plazibat s 5 i Marin Stipičić s 4 postignuta pogodaka, dok se u gostujućem sastavu najviše ističu Ivan Protega sa 6, te Leo Zorica i Danijel Duvnjak sa po 5 postignutih pogodaka.


RK HD - RK BIOGRAD


Na samom kraju ovog osvrta, čestitke svim dečkima koji su ovom teško ostvarenom, ali definitivno zasluženom pobjedom upisali nova 2 boda, i sada siguran plasman u 1. ligu, koji je ujedno i najveći uspijeh u povijesti kluba! Bravo dečki! Čestitam!


RK HD - RK BIOGRAD

 

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC

RK HD - RK BIOGRADMislav Plazibat 5, Marko Perić, Šime Šolić, Jure Klarić 1, Miro Skender 1, Dino Banović, Marko Galiot 12,  Luka-Hrvoslav Perić 1, Ivan Pleić 2, Ante Bušić, Vedran Jerčić, Marin Stipičić 4, Miroslav Pivac 2, Ante Čizmić

Trener: Mijo Klarić

Sl. predstavnik: Joško Čizmić
Sedmerci: 2/3
Isključenja: 5 (10 minuta)


RK HD - RK BIOGRAD


 
RK BIOGRAD

Darko Vulinović, Ivan Katuša, Marino Troskot 2, Ante Sakić 1, Ivan Protega 6, Mate Pešić, Ivan Pelicarić 1, Leo Zorica 5, Marko Punoš 1, Roko Fabijan, Ivan Abramović 3, Danijel Duvnjak 5 

Trener: Danijel Duvnjak

Sl. predstavnik: Zdenko Kvartuč
Sedmerci: 2/3
Isključenja: 5 (10 minuta)


RK HD - RK BIOGRAD

 
Suci: Ivica Mandić (Solin) i Duje Žanko (Sinj)
Nazornik: Vojo Musulin (Kaštel Gomilica)

 

Povezani članci

Who's Online

We have 414 guests and no members online