Otvoreno Božićno selo u Gornjem Dolcu

Onaj tko posjeduje staru baštinu, koja je ostala od predaka, mora je obrađivati i uživati i od nje živjeti. A nije časno da je potrati i potroši bez velike nevolje, već kako nalaže stari zakon i običaj, da je ondje ostavi gdje je i našao.”  Dio je to citata iz Poljičkog statuta uklesan u živcu kamenu na obiteljskom gospodarstvu Tihomira Lučića iz Gornjeg Doca, usred njegova projekta “Božićnog sela” zbog kojeg je gotovo napušteno mjesto u srcu Mosora ovaj splitski poduzetnik odveo u antologiju.
Jer zaselak Nart u Gornjem Dolcu u svega nekoliko godina postao je omiljeno dalmatinsko odredište u božićno vrijeme s Božićnim selom obitelji Lučić, bajkovitim mjestom usred Mosora u kojem četiri milijuna lampica noću stvaraju idiličnu adventsku oazu uz staze  koje vijugaju cijelim imanjem. Osim što je broj lampica opet znatno narastao, ove godine Božićno selo obogaćeno je i skulpturama Ivana Pavića i Joška Čizmića. Posebna su atrakcija brojne životinje koje borave u selu, pa tako možete vidjeti guske, patke, magarce, ljame, konje i druge pripadnike životinjskog carstva. Sve to izvrsna je nadopuna za žive jaslice, koje dočaravaju rani život Svete Obitelji.
U Božićnom selu ove godine možete uživati od otvorenja u subotu, 26. studenog 2022. u 17 sati, na kojem će lampice svečano upaliti štićenici Centra Juraj Bonači iz Splita, pa sve do blagdana Sveta tri kralja.

Izvori: Putovnica.net, Slobodna Dalmacija

bozicno selo gornji dolac

Povezani članci

Who's Online

We have 83 guests and no members online