Otvoreno Božićno selo u Docu Gornjem

Ove godine, u podmosorskom kraju, svjetlost Božića sjajit će više nego ikad prije, piše Rade Popadić, urednik portala Dalmacija Danas. Naime, Božićno selo obitelji Lučić, smještenom u Docu Gornjem u zaselku Nart, sad je već tradicionalno, pet godina zaredom, omiljeno odredište Dalmatinaca u adventsko vrijeme. A sve je spremno za veliko otvorenje u subotu, 2. prosinca. A i priroda je baš fino htjela da ovo mjesto ima potpunu zimsku idilu tako je u ponedjeljak snježni prekrivač prekrio Božićno selo. Lampice koje krase svaki kvadratni metar omiljenog sela stvorile su bajkovitu atmosferu. Svaki korak kroz ovo čarobno mjesto čini se kao korak kroz snježnu bajku, gdje se stvarnost stopila s maštovitim prizorima. Adventsko ozračje prožima svaki kutak sela, donoseći osjećaj zajedništva i radosti. Stoga ne sumnjamo da će Božićno selo i ove godine biti epicentar blagdanske radosti u kojoj ćete pravu svjetlost osjetiti u svojim srcima.
Vidimo se u Banovićima i u Božićnom selu!

Izvor: Dalmacija Danas

Svojim čarobnim ugođajem Lučići oduševljavaju Poljica, Dalmaciju, ali i šire, a čini se kako jednak plan imaju i za ovu godinu od 2. prosinca do 6. siječnja. Tradicija se nastavlja pa će tako djeca iz centra Juraj Bonaći i ove godine paljenjem lampica otvoriti program Božićnog sela.

Ukrašene staze prate cijelo imanje obitelji Lučić, a s vrha se pruža prekrasan panoramski pogled, stvarajući još jednu atraktivnu poziciju za fotografiranje. No, ove godine, klasični foto kutak bit će zamijenjen popularnim 360 o video photo boothom, dodajući novi doživljaj i interaktivnost.

Gastronomska ponuda kako i dolikuje Poljicima obiluje isključivo domaćim delicijama poput soparnika, kobasica, fritula, palačinki, uštipaka i domaćeg kuhanog vina, pružajući posjetiteljima pravu gastro poslasticu.

Cijene ulaznica ostati će nepromijenjene unatoč inflaciji.

- "Cijena ulaznice iznosi 6 eura, s besplatnim ulazom za sve štićenike udruga i djecu mlađu od sedam godina. Želimo osigurati da trošak posjeta bude razuman, posebice za višečlanu obitelj" - naglašava mladi Ante Nikola Lučić čija obitelj, koja cijele godine brine o selu i priprema ga za mjesec dana intenzivnog šušura, planira zaposliti 25 djelatnika tijekom adventa.

Uz žive jaslice, najmlađi posjetitelji bit će oduševljeni dolaskom Djeda Božićnjaka, koji srdačno prima djecu u svoje krilo dok mu s radošću iznose svoje božićne želje. Tradicionalno, mališane će dočekati i omiljeni likovi Olaf i Grinch iz dugoračkog Pino bara, stvarajući tako veseli i čaroban doživljaj za najmlađe posjetitelje, dok će se oni stariji zabavljati uz muziku uživo koju planiraju organizirati svakog vikenda.
 

Najbolja obiteljska turistička destinacija u Europi

Ovo čarobno mjesto podno Mosora, obasjano s milijunima lampica koje krasi preko tisuću drveća na prostoru od četrdeset tisuća kvadratnih metara, postala je najbolja obiteljska turistička destinacija u Europi. I to službeno!

Prestižna nagrada za najbolju obiteljsku  atrakciju, koju dodjeljuje tvrtka 'Corporate Livewire' sa sjedištem u Velikoj Britaniji stigla je ravno u Zamosorje. Ocjenjivački sud svoju odluku temelji na izvrsnosti i kvaliteti usluge, inovativnoj praksi, vrijednosti, etičkim i održivim metodama rada te dosljednosti i izvedbi. A nakon što je prošle godine nagradu dobio Nin, ove godine su odlučili da je zaslužuje Božićno selo u Docu Gornjem.

Obitelj Lučić se istaknula među tristotinjak nominiranih malih i srednjih tvrtki, a njihovo mosorsko božićno čudo i službeno je potvrđeno najboljim.
 

Spomenik za sve poginule domoljube i humanitarna aukcija radova s prve Međunarodne likovne kolonije u Gornjim Poljicima

Od novosti iz Božićnog sela spomenimo Spomenik za sve poginule domoljube, spomen obilježje za sve hrvatske stradalnike od stoljeća sedmog, rad kipara Ivana Pavića Mrguda, kojeg je Tiho Lučić kod njega naručio i ove godine postavio na svojoj rodnoj grudi.

Nekoliko dana prije nego što se vrata Adventa otvore (2. prosinca u 17 sati), 26. studenog će se održati još jedan lijepi humanitarni događaj, humanitarna aukcija radova s prve Međunarodne likovne kolonije u Gornjim Poljicima. Neke od radova koji su tamo nastali, a pričamo o slikama, moći će se kupii u humanitarnoj aukciji. Sve se te slike mogu vidjeti na Instagram i Facebook stranicama Božićnog sela. Sva prikupljena sredstva se direktno uplaćuju udruzi Prijatelji iz Omiša ili dječjem domu Maestral u Splitu, a nama će kupci doći s potvrdom u uplati“,  objašnjava proceduru Ante Nikola Lučić.

Vidimo se od subote, 2. prosinca u Božićnom selu u Docu Gornjem!

Povezani članci

Who's Online

We have 89 guests and no members online