Nije Laponija, nego Nart u Gornjem Docu

Tko još nije čuo za Božićno selo o Docu Gornjem, točnije zaseoku Nart? Prije tri godine, kada je ovu božićnu čaroliju na sjeveroistočnim padinama Mosora, na području drevne Poljičke knežije, pokrenuo Tihomir Lučić, malo je tko vjerovao da ova lokacija može izazvati veći interes ljudi. No ne samo da se on dogodio, nego je Hrvatska turistička zajednica ovaj događaj uvrstila među 10 najznačajnijih na području Hrvatske na godišnjoj razini, piše Dalmacija Danas.
Krajem studenog 2020. sprema se treće izdanje Božićnog sela. Za razliku od brojnih manifestacija koje su pod znakom upitnika zbog dobro poznate epidemiološke situacije, prostrano područje od čak 30 tisuća kvadratnih metara, na kojemu se odvija ovaj zimski događaj, garancija je da posjetitelji uz poštivanje svih propisanih mjera mogu biti sigurni. Ovogodišnje izdanje Božićnog sela kreće u subotu, 28. studenog u 17 sati, naravno pod uvjetom da Stožer odobri događaj. Za razliku od prethodnih godina, ne planira se spektakularan program otvaranja, posjetitelji će moći uživati u vatrometu i sitnim iznenađenjima. Organizator najavljuje da je detaljno razradio provođenje svih raspoloživih epidemioloških mjera... Nart će navečer izgledati baš kao da je u Laponiji, a ne u ljutom dalmatinskom kršu, a cijelo uređeno područje značajno je veće u odnosu na lani.
– U odnosu na lani postavili smo dodatnih 700 tisuća lampica, pa ih sada ima 3 milijuna. Također, proširili smo prostor Božićnog sela za oko 5 tisuća kvadrata. U odnosu na lani, imamo čak 700 metara šetnice više. Cijeli prostor bogatiji je za dvije prave dalmatinske konobe. One su trebale biti u funkciji, no zbog dobro poznatih epidemioloških okolnosti, još ćemo malo pričekati. Što se tiče hrane i pića, ponuda će biti ista kao lani – kaže Tihomir Lučić.

Povezani članci

Who's Online

We have 59 guests and no members online