Usvojen proračun Splitsko-dalmatinske županije za 2024.

S 26 glasova za, 5 protiv i 4 suzdržana u ponedjeljak je na 24. sjednici Županijske skupštine usvojen proračun Splitsko-dalmatinske županije za 2024. godinu težak 336 milijuna eura. Glasanju je prethodila višesatna rasprava, tijekom koje je podneseno pedesetak amandmana, od kojih je prihvaćeno njih 17.
Zadovoljstvo prihvaćenim proračunom izrazio je župan Blaženko Boban, koji je naglasio da je proračun za 2024. za osam milijuna eura veći od ovogodišnjeg, te da je proračun i razvojni i socijalni. Njime će biti završeni svi strateški projekti u Splitu te luka Milna na Braču i školska dvorana u Šestanovcu, a započet će gradnja luke u Bolu na Braču te sanacija luke u Krilu Jesenice, rekao je Boban.
- Iz ovog proračuna vidljivo je da taj Centar u Lećevici neće biti završen za dvije godine, koliko još može trajati odlagalište Karepovac u Splitu - kazala je Kristina Vidan iz oporbene stranke Direktno (bivše stranke Pametno za Split i Dalmaciju).
Predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić izvijestio je da je prihvaćen i njegov amandman koji se odnosi na izvanškolske aktivnosti učenika.

Izvor: Dalmacija.hr, Index.hr

Povezani članci

Who's Online

We have 850 guests and no members online