Iz Regije..

Omiški HDZ: Otkuda nam 86 milijuna kuna?

Proračun grada Omiša za 2017. od 86 milijuna kuna nerealan je i neostvariv. Temelji se na krivim pretpostavkama, da će Grad osigurati i značajna sredstva iz državnih izvora i EU fondova. Budući da je vodstvo Grada protekle tri i pol godine osiguralo manje od milijun kuna iz ovih izvora, nema razloga za optimizam. Jedini siguran prihod su sredstva za sanaciju stijena od 19 milijuna kuna, koja su osigurana 2011. godine, stoji u priopćenju omiškog HDZ-a. HDZ ne može podržati proračun u kojem nisu osigurana sredstva za izgradnju novoga autobusnog kolodvora, sredstva za kupnju stanova za iseljenje stanara iz zgrade Glagoljaškog sjemeništa. Ne možemo podržati vlast koja ne može i ne zna aktivirati zemljište za izgradnju stanova za potrebe hrvatskih branitelja na Furnaži i Ivašnjaku. Ne možemo podržati vlast 1 koja već treću godinu za potrebe političkih stranaka osigurava jednu tisuću kuna u proračunu...

Izvor: Slobodna Dalmacija

Ne možemo podržati vlast koja četiri godine nije pokrenula izgradnju Gradske luke jer ne prihvaćaju UPU-Gradske Luke koji je donesen konsenzusom svih vijećnika prije njihova dolaska na vlast. Ne možemo podržati vlast koja je zaustavila izgradnju nove srednje škole, proglasivši je megalomanskim projektom, a da bi mu se sada vratili.

Ne možemo podržati vlast koja nastoji zaustaviti izgradnju zaobilaznice Omiša. Također zaobilaznice Gata - Zvečanje, koja je zbog njihova nemara ispala iz plana izgradnje Hrvatskih cesta, iako je 2012. godine imala potvrdu glavnog projekta za prvu dionicu u dužini od 4 km.

Isto tako, ne možemo podržati vlast koja je u nepune četiri godine povećala broj zaposlenih u gradskoj upravi za jednu četvrtinu, te će uskoro postati sami sebi svrha.

Tako je grad pod njihovim vodstvom u malo vremena postao poligon na kojem se demonstrira političko nasilje i zapošljavanje politički podobnih, stoji u priopćenju koje je potpisao Ivan Škaričić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Omiš.

Povezani članci

Who's Online

We have 255 guests and no members online