SoftCOM 2019: Znanstvena konferencija o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama

Međunarodna znanstvena konferencija o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama SoftCOM 2019. po 27. put će privući u Split veliki broj predstavnika vodećih znanstvenih institucija i tehnoloških kompanija. Konferencija će se održati od 19. do 21. rujna u hotelu Radisson Blu Split u organizaciji Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB-a), Sveučilišta u Splitu. U okviru konferencije će se prezentirati 167 znanstvenih i stručnih radova. Tehnički program konferencije će obuhvatiti 20 sjednica, uključujući pet specijalnih sjednica i tri simpozija. Pored znanstvenog dijela konferencije održat će se niz stručnih radionica posvećenih temama iz područja informacijske i komunikacijske tehnologije te Gospodarski forum.
SoftCOM  konferencija će kroz tri dana omogućiti dobru priliku za konstruktivnu raspravu između znanstvenika te posebno znanstvenika i ljudi iz gospodarstva o tehnološkim izazovima i potrebama za novim tehnologijama čija primjena može unaprijediti poslovanje i svakodnevni život, najavljuje Toni Perković u ime organizatora. Program SoftCOM 2019 potražite ovdje.

Izvor: FESB, Dalmatinski portal

- Program Gospodarskog foruma obuhvatit će niz radionica, okruglih stolova i industrijskih prezentacija. Industrijske prezentacije održat će predstavnici tvrtki Nokia, IBM i MRS Electronic. Održat će se prezentacije projekata GreenMind (Splitsko-dalmatinska županija), Integrated Anti-Fraud System (FER Zagreb) i Advanced Educational System (PMF Split). Radionica SoftCOM 2019 Innovation Challenge posvećena je uvođenju novih tehnologija i inovacija u području ICT. Osma radionica Software Engineering in Practice organizirana je u suradnji s tvrtkom Ericsson Nikola Tesla. Radionicu posvećenu energetskoj učinkovitosti u komunikacijskim mrežama The SCAVENGE Workshop organizirala je u suradnji s istraživačkim grupama iz Italije i Velike Britanije. Teme posvećene razvitku hrvatskog znanstvenog i visokoškolskog prostora razmatrat će se u okviru Okruglog stola o projektu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira i Okruglog stola o djelovanju Matičnog odbora za polja elektrotehnike i računarstva - napominje Perković.

Povezani članci

Who's Online

We have 155 guests and no members online