Poduzetnici i znanstvenici zajedno na splitskom Sveučilištu

U organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i uz potporu Ureda za transfer tehnologije splitskog Sveučilišta, u sveučilišnom kampusu održan je okrugli stol na temu "Znanost i inovacije". Cilj mu je izgradnja dugoročnih partnerstava između ustanova koje se bave znanstvenim istraživanjima te gospodarskih subjekata te naročito pronalaženje partnera za apsorpciju raspoloživih i uskoro dostupnih sredstava iz europskih fondova  i drugih izvora financiranja. Fond za ulaganje u znanost i inovacije odobravat će korištenje bespovratnih sredstava. Dosad su dodijelili više od 2,6 mil. eura za znanost i inovacije ...


ZNANOST I PODUZETNIŠTVO

Poduzetnici i znanstvenici zajedno na splitskom Sveučilištu

Fond za ulaganje u znanost i inovacije odobravat će korištenje bespovratnih sredstava. Dosad su dodijelili više od 2,6 mil. eura za znanost i inovacije

Piše: Maja Pejković-Kaćanski / Večernji List
Izvor: Večernji List

Okrugli stol otvorio je prof. dr. Dinko Begušić, voditelj sveučilišnog Centra za znanstveno-tehnologijski razvitak, a ravnatelj Uprave za znanost MZOŠ-a dr. Hrvoje Meštrić najavio je objavu drugog poziva za korištenje bespovratnih sredstava iz  Fonda za ulaganje u znanost i inovacije.

MedilsUred za transfer tehnologije od studenog prošle godine dio je Centra za znanstveno-tehnologijski razvitak Sveučilišta u Splitu.
Cilj mu je povećati komercijalizaciju intelektualnog vlasništva Sveučilišta te jačati veze između Sveučilišta i gospodarstva.

Ured promiče poduzetnički duh studenata i znanstvenika te podupire prijenos znanja i rezultata istraživanja sa Sveučilišta na gospodarstvo.

Do sada je dodijeljeno više od 2,6 milijuna eura za aktivnosti transfera tehnologije i komercijalizaciju rezultata istraživanja koje se provode na visokoobrazovnim ustanovama i znanstvenim institutima.

Povezani članci

Who's Online

We have 696 guests and no members online