Otvaranje Microsoft Inovacijskog centra u Splitu

MICSvečano otvorenje Microsoft Inovacijskog centra u Splitu, održati će se u srijedu, 05.svibnja 2010.g. u 11h, u zgradi FESB-a, R.Boškovića bb, Split. Inovacijski Centar je rezultat suradnje grada Splita i tvrtke Microsoft Hrvatska, uz koordinaciju Splitske razvojne agencije. Cilj osnivanja centra je podupirati inovaciju i rast lokalnih ekonomija temeljenih na softverskim rješenjima. Kroz ovaj partnerski projekt, Microsoft i Grad Split omogućit će dugoročnu i stabilnu te stalnu priliku za razvoj prvenstveno IT vještina svim zainteresiranim studentima, razvojnim stručnjacima, istraživačima i poduzetnicima, pružiti obrazovanje u korištenju naprednih tehnoloških alata, a također i pristup tehnologiji te savjetodavne usluge. Osim ovog, kapaciteti Inovacijskog centra bit će intenzivno korišteni u besplatnom educiranju i osposobljavanju malog i srednjeg poduzetništva, kao i obrtnika, s ciljem povećanja njihove konkurentnosti na lokalnom i globalnom tržištu, a kroz niz popularnih i aktualnih tematskih radionica i predavanja ...


MIC PO MIC


MICROSOFT INOVACIJSKI CENTAR SPLIT


MIC


Piše: Splitska razvojna agencija / split-ra.hr


novi poduzetnici Kroz djelovanje MIC-a u Splitu, cilj nam je osigurati dovoljnu zainteresiranost studenata i potencijalnih start-up kompanija za ulazak u lukrativne poduzetničke vode razvoja softvera, te tako u našem gradu stvoriti osnovu za rast i razvoj poduzetništva baziranog na visokim tehnologijama i s visokom dodanom vrijednošću krajnjeg proizvoda.

Također, kroz inicijativu kids@MIC, splitskim osnovcima bit će omogućena elementarna obuka o sigurnosti na internetu kao i uvod u korištenje popularnih alata multimedije.

Otvaranjem Microsoft Inovacijskog centra u Splitu, naš Grad se uvrštava u globalnu mrežu od 130-ak gradova s inovacijskim centrima u 60 zemalja širom svijeta.


Najave događanja u MIC-u po otvorenju:

- 06.05.2010.g., 12:00-15:00h, radionica o korištenju Office alata u svakodnevnom radu za službenike gradske uprave grada Splita, i to korištenje Interneta, Outlooka, Worda, Excela, Power Pointa.

- 07.05.2010.g., 09:00-16:00h, radionica za učenike osnovne škole o sigurnosti djece na internetu, korištenju e-maila, Power Point alata, osnove digitalne fotografije, Movie Maker alatima, te naposljetku X BOX igraonica, tijekom koje će se za njihove roditelje održati predavanje o sigurnosti djece na internetu, načinima kontrole i zaštite. U ovoj prvoj radionici će sudjelovati odabrani učenici OŠ Split 3 i njihovi roditelji.


MIC

MIC

Povezani članci

Who's Online

We have 346 guests and one member online

  • admin